«Радіо "Рокс"» хоче судитися з «Українською правдою» через колонку Капранових

20 Жовтня 2011
20044
20 Жовтня 2011
20:12

«Радіо "Рокс"» хоче судитися з «Українською правдою» через колонку Капранових

20044
За обвинувачення у фашизмі і заклик «дати по руках, а то і по морді»
«Радіо "Рокс"» хоче судитися з «Українською правдою» через колонку Капранових

«Радіо "Рокс"» обурене колонкою братів Капранових на «Українській правді» «Хто там співає по нєрусскі?» і має намір звернутися до суду. Про це «Детектор медіа» повідомила директор радіостанції Оксана Шавель.

 

«Ми змушені будемо звернутися до суду за захистом честі, гідності та ділової репутації наших співробітників, а також відшкодування моральної шкоди, завданої як фізичним особам, так і радіостанції "Радіо «Рокс»"», - сказала вона.

 

Колонка письменників Капранових стосувалася ранкового шоу «Камтугеза», в одному з випусків якого ведучі Сергій Кузін і Соня Сотник цитували пісні чеських та угорських рок-музикантів. Манеру, у якій вони це робили, письменники розцінили як знущання з національної гідності цих народів і як вияв «радянського фашизму».

 

Така інтерпретація викликала у працівників радіостанції шок, розповідає її керівник.

 

«Для редакції радіостанції та виробничого відділу ранкового шоу "Камтугеза" стало шоком те, що, виявляється, цитування пісень наших чеських та угорських колег-рок-музикантів та наведення прикладів їхньої творчості на шпальтах "Укрправди" було розцінено як знущання з національної гідності цих народів, - каже пані Шавель. - Ми вважаємо, що у матеріалі найганебнішим чином було завдано шкоди діловій репутації найпопулярнішої в Україні рок-радіостанції "Рокс" та нанесено безпідставні образи безпосередньо її ведучим Сергієві Кузіну та Соні Сотник».

 

«У вищезгаданій статті високопрофесійних кваліфікованих ведучих звинувачують у фашизмі та погрожують, цитую: «...дати по руках, а то і по морді...». А це не що інше як серйозні звинувачення та очевидні погрози», - продовжує вона.

 

За словами Оксани Шавель, радіо хоче судитися саме з «УП», а не з авторами колонки, оскільки здивоване такою «специфічною журналістикою, яка передбачає точку зору лише однієї сторони». Вона зауважує, що спроби звернутися до редакції з вимогою спростувати образи та вибачитися не мали успіху: «УП» не відповіла на листи, надіслані на електронну скриньку, зазначену на сайті, а номер телефону редакції там не вказаний.

 

«Детектор медіа» звернулася до «Української правди» з проханням прокоментувати ситуацію. На жаль, коментар нам отримати не вдалося.

 

Прослухати запис програми можна тут убрика «Камтугеза» 9.45 за 11 і 12 число):

http://www.radioroks.com.ua/programs/utrennee-shou-kamtugeza.html

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20044
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
karlo
4535 дн. тому
И где там издевательство над языками? Какой-то бред. Нормально пошутили ребята.
фима
4541 дн. тому
Если серьезно, то пусть Рокс извинится, Капрановы извинятся и успокоятся, а Рокс перейдет к традиционной для Украины травле "хохлов", что не возбраняется и всех устраивает, включая самих "хохлов". Интеллигенты всех стран, соединяйтесь! Читали? - "А я на місці Михальчишина подякував би інтелігенції. За те, що вона завжди йшла на компроміс із ворогом, і ніколи з прихильниками. За те, що вона пропагувала пацифізм серед своїх, не допускала навіть думки про насильство у боротьбі за своє, а до сваволі чужинців підходила з співчутям і гуманістичною лінійкою, намагаючись раціональними аргументами пояснити ірраціональні речі, типу волі до життя." і т.п.
фима
4541 дн. тому
Грядет концептуальная битва между украинскими богатырями Котигорошками и русским трехголовым чудищем. Кончится междусобойчиком- состязанием кто больше выпьет залпом.
Влад
4541 дн. тому
Гівнюки ведучі...перейшли межу - з ким не бува...але гівнюки...
елена
4542 дн. тому
Колонка идиотическая. И хамская. То, что люди типа капрановых не понимают юмор в принципе, сразу понятно. Если их накажут рублем, в следующий раз подумают, что писать. Шоу Камтугеза и радио Рокс -единственное, что можно слушать в нашем радиоэфире.
Metallica + Slayer
4542 дн. тому
Я трохи привідкрию кухню ТАВРу - це холдінг до якого належить "русскоє, хит, кисс, дача и рокс радіо. У ТАВРі всі - від охоронця до Чернишова - маститі Піар Аси. Дуже маститі й досвідченні. Ніхто не вміє так себе продавати як вони. Вони кажуть - за даними ТНС ми на першому місці. Дєвочкі в рекламі "русского" за очі говорять - "які на ..уй перші, жоден клієнт не перевірить". Це раз. Два - Все що говориться про холдінг - їм на користь. Мені шкода, що Брати Капранови дали ласу можливість ТАВРу вкотре розім'яти свою піар шию, іпостасей Кузіна холдінгу стало замало. Найкращий варіант вбити дракона - повний ігнор. Або ж на черзі Саша Бородач, бо охоронці ТАВРа не такі..., а це у свою чергу кривить їхню (таврову) репутацію. Й не дай вам боже зачепити тему охоронців - один з таких, став менеджером по рекламі на "Русском". Він не крутився на стільці, він читав багато книжок. Дракона я вам обмалював - далі думайте самі.
Брати Капранови
4542 дн. тому
Цікаво, чому Телекритика не звернулася по коментар власне до авторів, тобто до нас?
музикознавець
4542 дн. тому
Кузін і Соня - це не професійний рівень. Це дурні жарти і дебільний істеричний сміх. Цілком підтримую Кппранових - за такі жарти можна цілком заслужено дістати по пиці і між рогів. І це не погроза, а проста констатація фактів.
сеня
4542 дн. тому
шавель надо в павловку обратиться. хотя хоть рассмешили
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду