Миколаївський журналіст перебуває у важкому стані після пострілу в голову

20 Жовтня 2011
11273
20 Жовтня 2011
13:22

Миколаївський журналіст перебуває у важкому стані після пострілу в голову

11273
Миколаївський журналіст перебуває у важкому стані після пострілу в голову

Журналіст миколаївської газети «Наше місто» Олександр Влащенко перебуває у тяжкому стані після нападу в ніч на 17 жовтня. Невідомі злочинці вистрілили йому в голову, і куля застрягла у нього в мозку. Про це йдеться в заяві міжнародної організації «Репортери без кордонів», яка приголомшена фактом нападу на журналіста.

 

«Ми висловлюємо нашу підтримку Влащенку, його сім'ї і колегам. Це добре, що міліція розглядає професійну діяльність журналіста як одну з версій нападу, - заявляють «Репортери без кордонів». - Ця можливість повинна бути серйозно розглянута. Це повинно стати предметом повного і безстороннього розслідування».

 

На Олександра Влащенка напали, коли він повертався додому з роботи, близько опівночі. Невідомі вистрілили йому в голову, і забрали обидва його мобільні телефони і фотоапарат. Однак, зазначають «Репортери без кордонів», злочинці лишили гроші, які були у нього в кишені (близько 300 грн). Оскільки це є досить суттєвою сумою, а вони її не відібрали, можна припустити, що це було не просто пограбуванням, вважають в організації.

 

Як писала «Детектор медіа», міліція порушив кримінальну справу за фактом розбою та замаху на умисне вбивство журналіста.

 

Олександр Влащенко часто критикував місцеву владу, писав на гострі теми, пов'язані з розслідуванням і викриттям корупції. За словами головного редактора газети «Наше місто» Анатолія Остафійчука, часто у коментарях під матеріалами Влащенка були погрози. «На журналістів часто нападають у Миколаєві, але це вперше, коли у журналіста стріляють через його професійну діяльність», - заявив пан Остафійчук «Репортерам без кордонів».

 

У міжнародній організації нагадують, що фізичні напади на журналістів є одною з головних проблем в Україні, де свобода слова погіршилась за останні 18 місяців. Зараз Україна посідає 131 сходинку серед 178 країн у Всесвітньому рейтингу свободи слова від «Репортерів без кордонів».

 

Колеги Олександра Влащенка просять усіх охочих допомогти в лікуванні журналіста перевести кошти на рахунок:

 

Отримувач: ПриватБанк

Назва банку: ПриватБанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Призначення платежу: для поповнення рахунку № 4405 8858 1742 0075 - для лікування Олександра Влащенка

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду