Центральна СЕС відкликала санітарний паспорт АТН

18 Жовтня 2011
22530
18 Жовтня 2011
18:06

Центральна СЕС відкликала санітарний паспорт АТН

22530
Центральна СЕС відкликала санітарний паспорт АТН

Харківська телекомпанія АТН попросила Харківський окружний адміністративний суд залишити без розгляду її позов до головного санітарного лікаря Харкова Ірини Зубкової. Суд задовольнив відповідне клопотання АТН на засіданні 18 жовтня. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор телекомпанії Олег Юхт.

 

Він підкреслив, що компанія не відкликала позов, а попросила суд залишити його без розгляду, щоб суд не прийняв рішення про відмову в задоволенні позову, оскільки наразі санітарний паспорт телекомпанії відкликаний Центральною санітарно-епідеміологічною станцією України.

 

«Ми добивалися від головного санітарного лікаря Харкова, щоб вона скасувала свої постанови про припинення роботи нашої радіорелейної станції через відсутність санітарного паспорта. Адже коли ми подавали до суду, ми мали на руках санітарний паспорт від 7 вересня. Однак у суді з'ясувалося, що якась група громадян (нам не повідомили, хто саме) написала скаргу головному санітарному лікарю України на те, що санпаспорт АТН виданий незаконно. Ми отримали відповідь головного санітарного лікаря України про те, що є організаційні помилки і Центральна СЕС відкликає наш санпаспорт для усунення недоліків. Враховуючи це, суд, швидше за все, прийняв би рішення про відмову нам у позові», - пояснив пан Юхт.

 

У листі головного санітарного лікаря України йдеться про те, що при замовленні санітарного паспорта була надана не повна інформація щодо переліку радіотехнічних об'єктів, які стоворюють фонові рівні електромагнітного поля, зокрема базова станція «МТС-Україна». Для проведення повторних розрахунків санпаспорт відкликається.

 

 


 

 

Нині, за словами пана Юхта, санітарний паспорт радіорелейної станції АТН доопрацьовується у Центральній СЕС Міністерства охорони здоров'я України. Скільки це триватиме, поки невідомо. Зауважимо, що телекомпанія АТН через неможливість роботи радіорелейної лінії із 6 серпня не може виходити в ефір і не веде мовлення.

 

Як повідомила інтернет-виданню Status Quo Ірина Зубкова, вона діяла в рамках закону, а натомість АТН у судовому процесі затягував час: «Спочатку вони не прийшли, потім подали клопотання про перенесення засідання ще на один день. Сьогоднішнє рішення АТН розумне, тому що таким було б і рішення суду. Для мене одне залишилося незрозумілим: чому на мене в суд подали, а на виконавця санітарного паспорту, який зроблений з порушенням вимог, - ні».

 

Вона також повідомила, що після отримання санпаспорту рішення про відновлення діяльності радіорелейної станції може бути прийняте міською СЕС протягом доби.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду