«Чорноморська ТРК» отримає супутникову ліцензію

13 Жовтня 2011
14894
13 Жовтня 2011
08:28

«Чорноморська ТРК» отримає супутникову ліцензію

14894
«Чорноморська ТРК» отримає супутникову ліцензію

ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» отримає ліцензію на супутникове мовлення. Рішення про видачу ліцензії прийняла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 жовтня.

 

Телеканал мовитиме із супутника Astra 1G на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

 

Раніше розгляд заяви компанії кілька разів переносили, оскільки, за словами члена Нацради Миколи Фартушного, програмна концепція в супутниковій ліцензії суттєво відрізнялася від концепції в чинній ефірній ліцензії «Чорноморки», тож Нацрада просила компанію доопрацювати документи. І компанія погодилася на це.

 

На засіданні 12 жовтня, окрім заяви про видачі супутникової ліцензії, Нацрада переоформила ефірну ліцензію «Чорноморки», уніфікувавши додатки до обох документів. У програмній концепції зросла частка української мови з 50% до 75%, частка програм власного виробництва - з 5 год 46 хв до 7 год на добу, змінився формат з інформаційно-культурологічного з фільмопоказом на інформаційно-розважальний з фільмопоказом. При цьому обсяги фільмопоказу скоротилися із 7 год 44 хв до 4 год на добу, натомість на 3 год зросла кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм (до 6 год на добу) та на 40 хв - розважально-музичних (до 3 год 40 хв).

 

Також у «Чорноморської ТРК» змінилися керівні і наглядові органи. Зокрема, ліквідовано посаду директора, а президентом залишилася Тетяна Красікова (раніше вона заявляла про своє звільнення) а також замінено склад редакційної ради.

 

Нагадаємо, що «Чорноморська ТРК» оскаржує в суді непродовження ефірної ліцензії на частоти в трьох населених пунктах Криму та проведення на них конкурсу, а також оскаржує цифровий конкурс Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14894
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду