Міжвідомча робоча група зі свободи слова запросила АТН на наступне засідання

12 Жовтня 2011
20081
12 Жовтня 2011
17:47

Міжвідомча робоча група зі свободи слова запросила АТН на наступне засідання

20081
Міжвідомча робоча група зі свободи слова запросила АТН на наступне засідання

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів запросила представників харківської телекомпанії АТН на наступне засідання, яке заплановане на початок листопада. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі президента України.

 

На засіданні планують детально розглянути ситуацію, що склалася довкола харківського телеканалу, за участі всіх сторін. «Таке рішення було прийняте під час попереднього засідання, на якому були підведені перші підсумки роботи міжвідомчої групи з моменту її створення та презентовано повний перелік випадків за участі ЗМІ, що розглядаються в рамках роботи групи», - зазначила прес-секретар президента України та керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак.

 

Наступне засідання робочої групи може стати першою публічною зустріччю конфліктуючих сторін, оскільки, за інформацією прес-служби президента, і представники АТН, і представники Харківської міської ради підтвердили свою присутність.

 

Нагадаємо, що 4 жовтня на другому засіданні робочої групи ситуацію довкола АТН обговорювали без участі АТН, а доповідали представники Генеральної прокуратури України та Харківської міської ради. Прокуратура не знайшла доказів тиску міськради в ситуації з АТН. Перед цим у вересні під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації ситуацію обговорювали за участі лише АТН.

 

За результатами роботи другого засідання Міжвідомчої робочої групи були також ухвалені такі рішення:

- рекомендувати Держкомтелерадіо як суб'єкту законодавчої ініціативи прискорити підготовку проекту Закону України щодо роздержавлення державних та комунальних засобів масової інформації та запропонувати його на розгляд громадськості;

- вивчити досвід Німеччини та Франції з впровадження єдиної прес-карти;

- заслухати на наступному засіданні інформацію щодо розгляду органами прокуратури звернень про випадки, що сталися з журналістами під час судового засідання у справі Ю.Тимошенко 6-7 липня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20081
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду