У переможців цифрового конкурсу змінюються власники та керівництво (ОНОВЛЕНО)

12 Жовтня 2011
16286
12 Жовтня 2011
16:44

У переможців цифрового конкурсу змінюються власники та керівництво (ОНОВЛЕНО)

16286
У переможців цифрового конкурсу змінюються власники та керівництво (ОНОВЛЕНО)

Супутникові телеканали «Голдберрі», Star TV і «Погода ТБ», які в серпні стали переможцями цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональному мультиплексі МХ-3, змінили власників або керівництво. Відповідні зміни до ліцензій ТОВ «Голдберрі», ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (Star TV) і ТОВ «Погода ТБ» внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 жовтня.

 

Власником «Голдберрі» замість компанії «Капіталінвест», яку пов'язують з народним депутатом Едуардом Прутніком, та Олександра Ільяшенка і Наталії Радіонової стало ТОВ «Астра фінанс».

 

Директором каналу стала Марина Лукашенко, а до редакційної ради, крім неї, увійшов Олександр Турченко. Також змінилися юридична і фактична адреси «Голдберрі»: з площі Спортивної, 3 на вул. Червонопрапорну, 28-а в Києві.

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Австра фінанс» було створене 9 червня 2011 року, знаходиться воно за адресою вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві, його директором є Олександр Турченко. Між іншим, за цією ж адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а), за даними держреєстру, зареєстровані два інші переможці цифрового конкурсу - новачки ТОВ «Корона санрайс» та ТОВ «Аспера 2011». Ці компанії мають зв'язок з телеканалом ТОНІС, кінцевим власником якого, за даними розслідування сайту «Наші гроші», можуть бути Олександр Янукович та Сергій Арбузов.

 

У каналу Star TV змінився директор і редакційна рада. Замість Юрія Лященка керівником каналу став Кирил Шаперенков, а до нової редакційної ради, крім пана Шаперенкова, увійшли Олександра Федотова, Дмитро Рядков і Анатолій Стройко (директор з розвитку Star TV і «Погоди ТБ»).

 

У каналу «Погода ТБ» змінився лише склад редакційної ради, до якої тепер входять Олександра Федотова, Кирил Шаперенков, Олеся Кисель (директор «Погоди ТБ») і Олеся Сукало (шеф-редактор «Погоди ТБ»).

 

Власником «Погоди ТБ» залишається ТОВ «Простір ТБ», власником Star TV - ТОВ «Про радіо». Керівником обох цих компаній, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, є Кирил Шаперенков.

 

Власниками «Погоди ТБ» і Star TV раніше були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Детектор медіа», восени 2010 року вони продали свої канали так званій «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважають народного депутата Валерія Писаренка. Примітно, що Кирил Шаперенков і Олександра Федотова, які нині увійшли до керівних органів телеканалів, є юристами та друзями Валерія Писаренка в соціальній мережі Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16286
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
КKK
4551 дн. тому
Також за даними реєстру за адресою Червонопрапорна, 28-а знаходяться інші переможці конкурсу: Аспера 2011 та Корона Санрайс. Тобто, треба просто зареєструватись за правильною адресою, і перемога в конкурсі у кишені.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду