КРУ виявило у КДР ТРК порушень на півмільйона

11 Жовтня 2011
2657
11 Жовтня 2011
12:56

КРУ виявило у КДР ТРК порушень на півмільйона

2657
КДР ТРК витрачала бюджетні кошти 2010 року на погашення заборгованості за 2009-й
КРУ виявило у КДР ТРК порушень на півмільйона

Контрольно-ревізійне управління Києва виявило в діяльності державної організації «Київська державна регіональна телерадіокомпанія» (КДР ТРК) порушення, що призвели до збитків на загальну суму 531,40 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба КРУ.

 

Порушення були виявлені під час ревізії фінансово-господарської діяльності організації за період з 1 січня 2008 року по 1 квітня 2011 року. З них 506,06 тис. грн (95%) становлять порушення щодо використання бюджетних коштів на трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державної потреби. Зокрема, телекомпанія витратила 482,19 тис. грн бюджетних коштів на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм за 2009 рік, хоча відповідних кошторисних призначень у 2010 році не було.

 

«Окрім цього, КДР ТРК 23,87 тис. грн спрямувала на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм, що не належать до державного замовлення (розміщення рекламних роликів, іміджевих сюжетів та програм, надання ефірного часу). Відтак державному бюджету завдано шкоди на зазначену суму. Завдяки вжитим столичними ревізорами заходам усунуто порушень на суму 506,06 тис. грн шляхом зменшення бюджетних призначень на 2011 рік», - йдеться в повідомленні КРУ.

 

Також управління повідомляє, що за результатами ревізії КДР ТРК на трьох колишніх посадових осіб складено протоколи за недотримання порядку проведення операцій з бюджетними коштами за ст.164-12 КУпАП. За порушення ведення бухгалтерського обліку одну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП на суму 250 грн. Однак їхні імена не розголошується.

 

Результати перевірки КРУ направило до прокуратури Шевченківського району.

 

«Детектор медіа» очікує на коментар генерального директора КДР ТРК Олександра Савенка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду