Комітет зі свободи слова розпланував роботу на вересень-січень

6 Жовтня 2011
15700
6 Жовтня 2011
11:13

Комітет зі свободи слова розпланував роботу на вересень-січень

15700
Комітет зі свободи слова розпланував роботу на вересень-січень

5 жовтня на черговому засіданні члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації затвердили план роботи на вересень 2011-го - січень 2012 років.

 

Комітет є головним у підготовці 29 законопроектів. Ще має розглянути і подати свої пропозиції до семи інших проектів: про внесення зміни та доповнень до деяких законів України щодо передвиборної агітації та висвітлення виборчого процесу у ЗМІ (№ 2764); про внесення змін до деяких законів України щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації у період передвиборної агітації (№ 7282) та інші.

 

Багато законопроектів, у підготовці яких Комітет є головним, вносять зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення». А саме: щодо національних теле- та радіокомпаній України (№ 2445), щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепрограм (№ 8365), щодо уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт»  (№ 8142), щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення (№ 6342), щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами (№ 4510), організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях (№ 8214).

 

Ще більше змін планується розглянути до закону «Про рекламу». Зокрема, щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій (№ 3002); щодо розташування засобів зовнішньої реклами (№ 8017), щодо обмеження реклами лікарських засобів (№ 8065); щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення (№ 3081); щодо уточнення поняття «спеціалізовані видання» та усунення протиріч між окремими положеннями Закону (№ 5316); щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми(№ 6429); щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень (№ 8569); щодо реклами алкогольних напоїв та пива (№ 9099).

 

Члени Комітету планують провести два виїзні засідання, присвячені законодавчому забезпеченню та шляхам впровадження суспільного телебачення і радіомовлення за участі НТКУ та НРКУ (жовтень) та виробленню стратегії діяльності телерадіокомпаній в умовах переходу на цифрові технології мовлення (у листопаді спільно з Національною  радою України з питань телебачення і радіомовлення та Державним комітетом телебачення і радіомовлення України). Зауважимо, що останні роки Комітету не вдалося провести жодного виїзного засідання.

 

Щодо питань, які розглядатимуться у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень, то таких заплановано всього два: стан впровадження цифрового мовлення в Україні (у рамках виконання Рекомендацій парламентських слухань «Про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації» від 2 грудня 2009 року) та стан виконання Постанови Верховної Ради України від 23 листопада 2007 року № 3-VI «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання».

 

Крім того члени Комітету планують провести і взяти участь у низці заходів: у нараді щодо контролю виконання законодавства у сфері реклами; засіданні круглого столу з представниками Управління Державної охорони України,  Генеральної прокуратури України, Міністерства  внутрішніх справ, Служби безпеки України за фактами конфліктних ситуацій між журналістами та представниками силових структур тощо.

 

Також заплановані комітетські слухання: спільно з Національною  радою України з питань телебачення і радіомовлення на тему: «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні» (жовтень) та разом із Комітетом з питань європейської інтеграції на тему «Європейська конвенція про транскордонне телебачення як інструмент реалізації європейського вибору України: наслідки для національного законодавства та пошук оптимальних рішень» (грудень).

 

Повністю з планом Комітету можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду