Манжосов: Через стандарт DVB-T2 не потрібно змінювати план радіочастотного ресурсу

29 Вересня 2011
14863
29 Вересня 2011
08:37

Манжосов: Через стандарт DVB-T2 не потрібно змінювати план радіочастотного ресурсу

14863
Манжосов: Через стандарт DVB-T2 не потрібно змінювати план радіочастотного ресурсу

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України надала роз'яснення щодо стандарту цифрового наземного телевізійного мовлення DVB-T. Відповідно до нього, застосування DVB-T2 не потребує внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Про це на брифінгу 28 вересня повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Як повідомляє прес-служба, у роз'ясненні йдеться, що відповідно до пункту 38.1 Плану використання радіочастотного ресурсу України, до переліку діючих в Україні радіотехнологій віднесено радіотехнологію «Цифрове наземне телевізійне мовлення стандарту DVB-T», де саме літера «Т» (Terrestrial - наземний) визначає відмінність технології у DVB системах, а саме: «S» (Satellite - супутник) та «C» (Cable - кабель).

 

Нормативним документом, що визначає цю технологію, є Державний стандарт України  ДСТУ EN 300 744, розроблений на основі відповідного європейського стандарту. У Плані використання частотного ресурсу цей стандарт визначено і як базовий, і як основний загальний стандарт.

 

«Еволюційним розвитком стандарту DVB-T став стандарт DVB-T2, що суттєво покращує показники пропускної здатності фізичного каналу телевізійного мовлення за умови непогіршення інших характеристик цього каналу і не вносить змін у побутову інфраструктуру та порядок функціонування  мереж цифрового ефірного наземного телевізійного мовлення, що визначені базовим стандартом. Стандарт мовлення DVB-T2  доповнює  DVB-T (EN 300 744) в частині застосування більш ефективних видів модуляції і підвищує майже на 50% ємність каналів цифрового телевізійного мовлення. Ці зміни не впливають на інші характеристики каналу телевізійного мовлення, а тому повністю відповідають вимогам підписаної Україною Регіональної угоди «Женева-2006», що підтверджується документами Міжнародного союзу електрозв'язку, ETSI та Європейського радіомовного союзу», - йдеться у повідомленні Нацради.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», телеканал ТВі оскаржив цифровий конкурс Нацради через незаконність (на думку каналу) технології DVB-T2.

 

Під час чату на «Детектор медіа» голова Нацради Володимир Манжосов зауважив, що немає окремого телевізійного формату DVBT-2: «Це модифікований варіант формату DVBT. В плані використання радіочастотного ресурсу так і зазначено: "DVBT - базовий формат". Це як магістраль, скажімо, Київ - Бориспіль, якою можна приїхати з Києва до Борисполя. До Львова неможливо. Але якщо додати до цієї магістралі одну, дві чи три додаткові смуги, вона не стане магістраллю Київ - Бориспіль - 2».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14863
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
4585 дн. тому
Увеличение степени компрессии видеосигнала неизменно ведет к ухудшению качества.Чтобы сжать сигнал надо выбросить часть полезной информации.Чем больше выбрасываем - тем меньше деталей в изображении остается.Используется инерционность и адаптируемость нашего зрения, в конце концов, все ТВ на этом строится. Стремясь запихнуть как можно больше каналов в весьма ограниченый цифровой поток , провайдеры (их можно понять - бабло важнее интересов зрителя)уменьшают скорость потока каждого канала до 1 мБит и даже менее (если говорить о MPEG-4 H.264 SD). Самое смешное , что такое качество устраивает большинство лохов у зомбоящика - именно они и покупают DVD - 20 в одном.Именно поэтому VHS продержался 30 лет.
e
4586 дн. тому
От дауни... Який же він еволюційний, коли приймачі DVB-T не приймають DVB-T2 сигнал? Еволюційний — це коли чорнобілі телевізори показували картинку після впровадження кольору.
мнение
4586 дн. тому
«Еволюційним розвитком стандарту DVB-T став стандарт DVB-T2, що суттєво покращує показники пропускної здатності фізичного каналу телевізійного мовлення за умови непогіршення інших характеристик цього каналу..." - сообщение Нацрады. "Эволюционным развитием технологий DVD и BlueRayDisk стало массовое внедрение технологий DivX, Mpeg-4. Потому что вся фильмография одного артиста на одном DVD-диске это - круче и экономнее, чем один фильм на один диск. Мы способны предложить Вам широкий выбор дисков-мегасборок с 6, 10 и даже 18 полнометражными кинокартинами на одной стандартной DVD-болванке! Наслаждайтесь всеми любимыми фильмами,не вставая с дивана для пперестановки диска в проигрывателе." - из аннотации работников торговых палаток рынка "Петровка". (примечание: небольшие кубики на изображении, размытие мелких деталей и цвета - сущие пустяки, по сравнению с предложенным преимуществом. Зато диск упакован в коробочку с красочной полиграфией, с красивой надписью "МЕГАСБОРКА". Да и вообще, большие телевизоры- роскошь, доступная 1% населения, на маленьком же экране недостатки вы практически не заметите...)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду