У Харкові пройшла акція простесту проти припинення мовлення АТН, ФОРИ та АТВК

24 Вересня 2011
13799
24 Вересня 2011
13:01

У Харкові пройшла акція простесту проти припинення мовлення АТН, ФОРИ та АТВК

13799
У Харкові пройшла акція простесту проти припинення мовлення АТН, ФОРИ та АТВК
Кілька десятків активістів громадських організацій та студенти вийшли сьогодні на майдан Свободи у Харкові, повідомляє «Радіо Свобода». Вони протестували проти припинення мовлення трьох опозиційних телекомпаній – АТН, ФОРА та АТВК.

Стоячи навпроти будівлі Харківської облдержадмінстрації, мітингувальники вигукували:  «Ми хочемо бачити правду!», а потім влаштували театралізовану акцію, під час якої спробували продемонстрували, як чиновники перешкоджають журналістам доносити до об`эктивну ынформацію. Вони надягли на обличчя пакети для сміття, таким чином намагаючись пояснити, що закриваючи журналістам рота, влада закриває глядачам очі.

«Ми намагалися влаштувати такий невеличкий перфоманс, який можливо трошечки більше покаже, що не тільки журналісти, а й кожен пересічний харків’янин розуміє, чого його позбавили. Бо насправді журналістам закривають рота, нам закривають очі, ми позбавляємося права вибору взагалі, на жаль», – розповіла одна з організаторів акції Вікторія Черевко.
 


Нагадаємо, понад тиждень тому з ефіру в Харкові зникли три місцеві телекомпанії, АТН, ФОРА та АТВК. Їх керівництво подало скаргу до прокуратури.
Як повідомляла ТК, АТН звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдер «Датагруп» і «Велком. Телеком». У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.Сам Геннадій Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації вивчити ситуацію з вимкненням харківських каналів та заперечує тиск зі свого боку. Раніше пан Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення та називав цю ситуацію бізнес-історією.
 
Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України та Генеральний прокуратурі України з’ясувати, чи не були порушені права ЗМІ в Харкові та вимагає в двотижневий строк доповісти йому про вжиті заходи. 
 
 
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала українську владу відновити «плюралізм ЗМІ у Харкові», дозволивши повернути в ефір АТН.
 
«Детектор медіа»
 
 


 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13799
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду