Директором УЦТМ став Ярослав Погарський

21 Вересня 2011
14312
21 Вересня 2011
16:42

Директором УЦТМ став Ярослав Погарський

14312
Нацрада не хоче переоформлювати провайдеру ліцензію, анулювання якої добивається в суді
Директором УЦТМ став Ярослав Погарський

Провайдер четвертого мультиплексу МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» змінив директора. Замість Наталії Чобітько-Сапоненко ним став Ярослав Погарський. Відповідну зміну до своєї ліцензії компанія хотіла внести 21 вересня, однак Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не задовольнила заяву.

 

Ярослав Погарський - депутат Броварської міської ради від партії «УДАР Віталія Кличка», співзасновник Київського інституту стратегічного розвитку, голова правління ГО «Київська обласна організація Блоку Віталія Кличка».

 

Окрім цього, компанія змінила адресу з вулиці Шолуденка у Вишгороді на вулицю Київську, 139-а у Броварах.

 

Також УЦТМ хотіла збільшити кількість операторів телекомунікацій своєї мережі: раніше за ліцензією провайдер сам собі був оператором, тепер же хотів вказати трьох операторів: УЦТМ, Концерн РРТ і Одеський ОРТПЦ.

 

Ще однією зміною, яку мав намір внести до ліцензії, - новий перелік каналів для ретрансляції. Однак ані на засіданні, ані на брифінгу Нацрада його не озвучила, мотивувавши тим, що заява компанії про переоформлення ліцензії все одно не була задоволена.

 

Національна рада вирішила відкласти розгляд питання про переоформлення ліцензії УЦТМ до вирішення в суді справи про анулювання ліцензії провайдера. «Коли компанія не веде діяльності і не має змоги виконувати повноваження, ці зміни не мають сенсу», - пояснив на брифінгу позицію регуляторного органу Микола Фартушний. «Вони ж не ведуть діяльність! Про які зміни може йти мова?», - додала перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Нагадаємо, що Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії УЦТМ у квітні цього року за те, що компанія, за словами Оксани Головатенко, систематично порушувала організаційно-технічні, фінансові та інвестиційні зобов'язання, розбудувавши лише 6% із своєї мережі.

 

Під час чату на «Детектор медіа» Володимир Манжосов повідомив, що зараз позов розглядається в другій судовій інстанції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду