Журналістам заборонено доступ у місто, де загинув Усама бін Ладен

19 Вересня 2011
12302
19 Вересня 2011
19:13

Журналістам заборонено доступ у місто, де загинув Усама бін Ладен

12302
Журналістам заборонено доступ у місто, де загинув Усама бін Ладен

Пакистанська влада вимагає від закордонних журналістів спеціальний дозвіл на відвідини Аботтабада - міста, де на початку травня американські спецназівці знищили Усаму бін Ладена, повідомили 19 вересня «Репортери без кордонів» (RSF).

 

Водночас використовуються різні приводи, щоб перещколити роботі місцевих репортерів. Мухаммада Іхсана Хана, який співпрацює з Deewa Radio - філією Голосу Америки мовою пушту, невідомі нападники побили біля муру, що оточує компаунд, в якому мешкав провідник «Аль-Каїди». Хан прибув сюди, щоб висвітлювати розслідування, яке проводить урядова правнича комісія.

 

Двох журналістів з France 24 Ноемі Карін Жеральдін Ле Уеллер та Олів'є Жулі арештували поблизу компаунду. Впродовж шести годин їх допитували. Поліціанти та співробітники федерального агентства розслідувань на тій підставі, що вони їздять по країні «без чинних документів». Олів'є Жулі не мав спеціальної перепустки.

 

Журналісти заявили, що знімали фото про популярність французької мови в Абботтабаді. Та їх звільнили тільки після того, як вони вибачилися у письмовій формі. Знімки, однак, змусили стерти у фотокамерах.

 

Журналіста з China Television, який представився паном Чаном, і двох пакистанських журналістів Саада Гуля та Мохаммада Білала арештували, коли вони наближалися до компаунда. Місцевих репортерів доправили до поліційної дільниці, а пана Чана, який не мав спеціальної перепустки, випроводили з міста.

 

Репортери без кордонів розцінили заборони пакистанських властей як «прояв цензури». «Хоч деякі обмеження, можливо, необхідні, - заявили вони, - відсутність прозорості поставить під сумнів висновки розслідування, коли їх оприлюднять».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду