Медійні громадські організації об’єднаються в Українську медіа-асоціацію

14 Вересня 2011
11561
14 Вересня 2011
14:07

Медійні громадські організації об’єднаються в Українську медіа-асоціацію

11561
Медійні громадські організації об’єднаються в Українську медіа-асоціацію

12 вересня шість журналістських організацій України підписали Меморандум про наміри створення першого органу саморегуляції у сфері ЗМІ - Української медіа-асоціації. Про це йдеться у прес-релізі асоціації, переданому «Детектор медіа».

 

Меморандум підписали Інститут масової інформації, професійна спілка «Медіафронт»,  Інститут медіа права, ГО «Детектор медіа», бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та ГО «Інтерньюз-Україна».

 

Мета створення Асоціації - об'єднання зусиль у боротьбі за свободу слова, сприяння розвитку незалежної та фахової журналістики в Україні, активізація журналістського руху, поліпшення захисту професійних прав журналістів, саморегуляція галузі.

 

Асоціація не фінансується та не підтримується жодною політичною силою (політиком) та не фінансує й не підтримує жодних політичних сил або політиків.

 

З метою напрацювання статуту, регламенту діяльності та стратегії розвитку асоціації створено робочу групу, до якої увійшли представники організацій, що підписали меморандум, та провідні журналісти України.

 

«Ми закликаємо всі журналістські організації України, які поділяють наші цілі, приєднуватися до меморандуму про створення асоціації і працювати разом із нами для розвитку журналістики в Україні», - йдеться у прес-релізі асоціації.

 

Контактна особа - координатор робочої групи Оксана Романюк («Репортери без кордонів»): 050 446 39 12, oksrom@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11561
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Habana
4600 дн. тому
А проти кого будемо саморегулюватися?
HAVANA CUBA
4601 дн. тому
Как-то странно ведет себя АП перед 16
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду