У Сіверськодонецьку журналісти не зможуть без акредитації потрапити на відкриті заходи влади

9 Вересня 2011
15955
9 Вересня 2011
11:20

У Сіверськодонецьку журналісти не зможуть без акредитації потрапити на відкриті заходи влади

15955
Депутати міськради ухвалили відповідне положення про акредитацію
У Сіверськодонецьку журналісти не зможуть без акредитації потрапити на відкриті заходи влади

У Сіверськодонецьку створюють список лояльних журналістів. Про це заявив депутат Сіверськодонецької міськради від фракції «БЮТ-Батьківщини» Сергій Самарський, повідомляє «Остров» з посиланням на прес-службу Луганської обласної організації ВО «Батьківщина».

 

«Відтепер представники сіверськодонецьких ЗМІ без акредитації не зможуть взяти офіційний коментар у місцевих чиновників», - заявляє прес-служба.

 

За словами депутата Самарського на сесії Сіверськодонецької міської ради на пропозицію представників Партії регіонів затверджено «Положення про порядок акредитації засобів масової інформації».

 

«Спроба внести доповнення до Положення про те, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови у допуску журналіста, працівника ЗМІ на відкриті заходи, які проводить суб'єкт влади, не завершились успіхом», - зазначає він.

 

«В Україні йде лавиноподібний процес згортання свободи слова. Рішення міської ради Сіверськодонецька це підтверджує. Виникає дилема - якщо у журналіста не буде акредитації міськради, він не зможе здійснювати професійну діяльність. Але обмеження професійної діяльності журналіста - майже кримінальна справа. Ось вам і створення сприятливих умов, а також відкритість чиновників міської ради Сіверськодонецька. Таке Положення ухвалюється лише для того, щоб створити список лояльних журналістів для діючої влади», - каже пан Самарський.

 

Нагадаємо, що ст. 26 Закону України «Про інформацію» твердить, що «відсутність акредитації не може бути підставою для  відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень».

 

Як писала ТК, 26 серпня депутати Сакської міської ради на засіданні чергової сесії не пустили журналіста газети «Крым сегодня» на захід. На підставі ухваленого депутатами рішення, співробітники приватної охоронної фірми не допустили журналіста до зали засідань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду