Бойовики напали на приватну опозиційну телестанцію в Конго

8 Вересня 2011
16119
8 Вересня 2011
10:12

Бойовики напали на приватну опозиційну телестанцію в Конго

16119
Бойовики напали на приватну опозиційну телестанцію в Конго

Неопізнані бойовики вчинили напад на студію приватної телевізійної станції Radio Lisanga Television (RLTV) в столиці Демократичної Республіки Конго Кіншасі, повідомив в середу з посиланням на місцеву пресу Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

У переддень намічених на листопад президентських виборів RLTV транслювала програми на підтримку лідера опозиції Етьєн Тшісекеді.  Десятеро нападників застосували сльозогінний газ та облили будинок бензином.  Вони застосували «коктейлі Молотова» і підпалили приміщення студії. Журналісти змушені були рятуватися від пожежі на даху будівлі.

 

В одному з бойовиків свідки розпізнали члена молодіжної Ліги правлячої Народної партії за відбудову і демократію. Напад було вчинено після пограбування штаб-квартири партії, в якому прибічники чинного президента Джозефа Кабіли звинуватили політичних опонентів з партії «Союз за демократію і соціальний прогрес».

 

Як свідчить розслідування КЗЖ, опозиційна телевізійна станція зазнає тиску від уряду та його прибічників. У червні озброєні мачете нападники поранили ведучого вечірнього ток-шоу «Підтримайте Етьєн Тшісекеді!» У липні влада тимчасово позбавила RLTV ефіру, звинувативши в заклику до насильства. У серпні телевізійній станції погрожували після того, як вона показала кадри напівпорожньої зали, де проходив з'їзд правлячої партії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16119
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Каналії
4586 дн. тому
Каналії канали канали і проконали! :)
Вічний_Жид
4586 дн. тому
Телекритика почала "на фени ботать"???? "Бойовики канали" - мається на увазі "Бойовики втекли (прибігли) на приватну опозиційну телестанцію в Конго"???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду