Померла Ія Саввіна

28 Серпня 2011
17691
28 Серпня 2011
11:46

Померла Ія Саввіна

17691
Померла Ія Саввіна

У Москві на 76-му році життя померла народна артистка СРСР Ія Саввіна. Про це повідомляють РІА «Новости» з посиланням на сайт Московського Художнього театру.

 

«Московський Художній театр глибоко сумує й висловлює свої найщиріші співчуття сім'ї Ії Саввіної, її рідним та друзям, а також усім шанувальникам видатного таланту цієї справді народної артистки», - йдеться в повідомленні.

 

Актриса театру та кіно Ія Сергіївна Саввіна народилася 2 березня 1936 року у Воронежі. У 1958 році Саввіна закінчила факультет журналістики МГУ. Її дебют у фільмі Йосипа Хейфіца «Дама з собачкою» за Чеховим відбувся в 1960 році. У 1977 році Олег Єфремов запросив Саввіну до МХАТ (із 1989 року - МХАТ імені А.П.Чехова). Паралельно з театром йшла робота в кіно.

 

Ія Саввіна - народна артистка РРФСР (1976), народна артистка СРСР (1990), лауреат Державних премій СРСР (1983, за роль Наталії Іллівни у фільмі «Приватне життя») і РРФСР (1990, за головну роль у фільмі «Історія Асі Клячіної, яка любила, та заміж не вийшла»), лауреат Вищої театральної премії Москви «Кришталева Турандот». Загалом Саввіною зіграно понад 50 різних ролей.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17691
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Космополит
4622 дн. тому
Уходят гении, остаются сериальные ремесленники.
Іва
4622 дн. тому
Дуже сумно, що на одну талановиту людину у світі поменшало. зараз поставимо Рязанівський "Гараж" і у такий спосіб віддамо данину світлій пам*яті...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду