Російського журналіста затримали в Криму через документи стосовно справи Тимошенко?

27 Серпня 2011
18343
27 Серпня 2011
15:22

Російського журналіста затримали в Криму через документи стосовно справи Тимошенко?

18343
Російського журналіста затримали в Криму через документи стосовно справи Тимошенко?

26 серпня, в аеропорту Сімферополя охоронці зняли з рейсу ЮМ-280 «Сімферополь-Москва» російського журналіста. Про це повідомляє ТСН.

 

Причини затримання наразі невідомі.

 

Як стверджують очевидці, охорона зняла журналіста прямо з рейсу близько 18:00  при тому, що квиток бізнес-класу був уже ним куплений. Охоронці викрутили руки журналістові і відвели в невідомому напрямку, так і не давши вилетіти в Москву.

 

З'ясувалося, що журналіст супроводжував чиновників з уряду РФ, які вели переговори по газу між Росією і Україною.

 

За інформацією ТСН, у російського журналіста при собі виявилися важливі документи, які були передані йому його українськими колегами. За неофіційною інформацією, ці папери стосувалися кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко, а саме - певних аспектів газового контракту, укладеного взимку 2009 року.

 

У документах пояснювалися причини підписання контракту, а також певні мотиви в поведінці Юлії Тимошенко. Як стало відомо, ці документи призначалися як для передачі в ЗМІ, так і для ознайомлення в уряді РФ.

 

Відомо, що представники російської влади пробують через МЗС Росії домогтися звільнення затриманого журналіста.

 

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу кримської міліції, причиною затримання російського журналіста став «неадекватний стан пасажира, який за візуальними ознаками був сильно п'яний і, на думку представника авіаперевізника, міг становити загрозу для інших пасажирів рейсу під час польоту».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18343
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mick
4624 дн. тому
Лигачевой: вы хотя бы читайте тот бред, который скармливаете читателям. Откройте свою ссылку на ТСН. Там УЖЕ другая версия задержания, совсем другая. А в прежней они ссылались как на первоисточник на российский сайт, в котором воспроизведенного вами изначального текста ТСН НЕ БЫЛО ВООБЩЕ. Куда вы катитесь? И есть ли предел падению? Ну ладно, уважение читателей - категория устаревшая, особенно для тех, кто служит, - как вы с некоторых пор. Но хоть какое-то самоуважение у вас должно быть? Какие-то профессиональные правила приличия еще сохранились? Или все это рудименты жизни вчерашней, в которой не было "не нашей (не вашей, то есть) войны"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду