У Криму з’явився український часопис «Слово Севастополя»

26 Серпня 2011
10488
26 Серпня 2011
11:54

У Криму з’явився український часопис «Слово Севастополя»

10488
У Криму з’явився український часопис «Слово Севастополя»

Напередодні Дня Незалежності України в Криму вийшов українською мовою перший випуск часопису «Слово Севастополя». Про це в інтерв'ю «Дню» розповів його головний редактор, журналіст Микола Владзімірський.

 

Як розповідає головний редактор, випуск цього видання був приурочений до Дня Незалежності: «Зокрема, група севастопольців підготувала статті для першого номера нової газети. Я звернувся до журналістів, інтелектуалів, педагогів, і таким чином були зібрані матеріали. "Слово Севастополя" може бути цікаве вже тим, що містить матеріали виключно севастопольських авторів».

 

Мета газети, за словами Миколи Владзімірського, - висвітлення українського життя в місті: «Відбувається чимало подій, про які не пишуть і замовчують інші місцеві ЗМІ». Часопис є загальнополітичним, інформаційним і літературно-художнім виданням.

 

Зазначимо, що у «Слові...» вже вийшли матеріали доцента Києво-Могилянської академії Ігоря Лосєва, виконавчого продюсера фільму «Українська революція» Тимура Баротова, кандидата педагогічних наук Тамари Мельник.

 

Також пан Владзімірський зазначив, що портал «Українське життя Севастополя» і газета «Слово Севастополя» пов'язані не лише взаємними посиланнями в мережі, а й засновництвом і редагуванням. Найактуальніші матеріали порталу будуть друкуватися в газеті.

 

Щодо перспектив розвитку газети головний редактор підкреслив: «Поки що українська преса в Криму без державної підтримки існувати не зможе. Повірять мешканці півострова в щирі наміри і дії держави - підтримають передплатою і національну пресу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду