До рейтингу найвпливовіших українців «Кореспондента» увійшли телеведучі та медіамагнати

19 Серпня 2011
11127
19 Серпня 2011
14:20

До рейтингу найвпливовіших українців «Кореспондента» увійшли телеведучі та медіамагнати

11127
До рейтингу найвпливовіших українців «Кореспондента» увійшли телеведучі та медіамагнати

Серед ТОП-100 найвпливовіших українців - Ахметов, Бородянський, Шустер, Осадча та інші


До переліку ТОП-100 найвпливовіших українців-20011 за версією журналу «Кореспондент» увійшли 11 представників медіа та один діяч кіноіндустрії.


На четвертій сходинці - власник Сістем Кепітал Менеджмент Рінат Ахметов. Саме цій людині і його компанії належать активи ЗАО «Сегодня Мультимедіа» і ТРК «Україна». Згідно рейтингу «Кореспондента» «Золота сотня», капітал Ахметова оцінюється в $26,5 млрд, що робить його найбагатшим в Україні.


Дев`яте місце посів Валерій Хорошковський, якому належить U.A. Inter Media Group.

На тринадцятій позиції власник групи компаній «1+1» Ігор Коломойський.


Наступний у рейтингу - Віктор Пінчук (холдинг StarLight Media: СТБ, ICTV, М1, М2 и «Куй-ТБ»).


Власник 5-го каналу Петро Порошенко посів 28-му позицію ТОП-100.


Другу 50-тку рейтингу відкриває співвласник «Медіа Інвест Груп»  (видання «Экономические известия», «Эксперт Украина», «Статус. Экономические известия», «TOP Вещь», LQ, «Металл», «Украинский бизнес портал») Сергій Тарута. На 63-му місці Валерій Гайдук, якому належить холдинг Evolution Media (гвидання «Комментарии», Kyiv Weekly та інтернет-проекти Proua, UGMK.info, агентство Photolenta) Віталий Гайдук.


65 та 66 місце розподілили ток-шоумени Євген Кисельов («Велика політика з Євгеном Кисельовим») та Савік Шустер («Шустер live).


Вперше в рейтиг ТОП-100 «Корекспондента» потрапив голова правління СТБ Володимир Бородянський (88 місце). На 91-й позиції ще одна дебютантка - телеведуча «1+1» Катерина Осадча.


Як і минулого року, до переліку найвпливовіших українців увійшов генеральний продюсер кінокомпанії SOTA Cinema Group Олег Кохан (72 місце).


Як зазначають автори рейтингу, ТОП-100 цього року - спроба оцінити вплив окремих особистостей в умовах нинішнього етапу в історії України. Лідером списку найвпливовіших людей країни від «Корреспондентав» третій рік поспіль (чого раніше ще не було) став нинішній президент Віктор Янукович. З повним переліком найвпливовіших українців, за версією «Кореспондента», можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду