Держкомтелерадіо: Заява Миколи Томенка не відповідає дійсності

11 Серпня 2011
7919
11 Серпня 2011
12:10

Держкомтелерадіо: Заява Миколи Томенка не відповідає дійсності

7919
Комітет хоче розмістити державні видавництва на площах підприємств, які перебувають у сфері його управління
Держкомтелерадіо: Заява Миколи Томенка не відповідає дійсності

Держкомтелерадіо спростувало заяву заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, в якій той, на думку комітету, безпідставно звинуватив Комітет в намаганні відібрати у частини київських видавництв їхні приміщення. Заяву, зроблену у радіоефірі, держорган називає такою, що не відповідає дійсності. Про це йдеться на сайті Комітету.

 

«Факти, голослівно наведені народним депутатом, необґрунтовано дискредитують центральний орган виконавчої влади. Більшість київських державних видавництв, зокрема, й згадані у виступі народного депутата "Українська енциклопедія ім. М. Бажана", "Дніпро", "Здоров'я", "Урожай", на жаль, не мають власних приміщень і розміщуються на орендованих площах. Питання про їхнє виселення впродовж останніх років періодично піднімалося київською міською владою, яка не хотіла продовжувати терміни дії договорів оренди», - зазначається у заяві прес-служби.

 

За судовими позовами Київської міськдержадміністрації було виселено з орендованих приміщень видавництво «Мистецтво», декілька книжкових магазинів у центрі столиці. Сьогодні під загрозою виселення перебувають державні видавництва «Українська енциклопедія ім. М. Бажана», «Дніпро», йдеться у заяві. 

 

За твердженням прес-служби, упродовж кількох останніх років Держкомтелерадіо у численних листах до тодішнього міського голови Леоніда Черновецького, управління майном міста Києва, Київської міськдержадміністрації звертався з проханнями та вимогами призупинити виселення видавництв, книгарень із орендованих приміщень.

 

«Щоб виправити ситуацію із спробами знищення у такій спосіб державних видавництв, Комітет ініціював розробку та  прийняття низки нормативно-правових актів, які мають на меті створити сприятливі умови для ведення господарської діяльності суб'єктами видавничої справи. Зокрема, це закони "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" щодо книговидавничої справи", "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок"...», - виправдовується Держкомтелерадіо.

 

Щоб захистити державні видавництва, які знаходяться під постійною загрозою виселення з приміщень комунальної форми власності, та забезпечити їх подальше функціонування, Держкомтелерадіо наразі розглядає можливість розміщення київських державних видавництв на площах підприємств, які перебувають у сфері управління Держкомтелерадіо і є державною власністю, заявляють в Комітеті.

 

«Стосовно програми "Українська книга", яку не обійшов увагою Микола Томенко, повідомляємо, що Комітет, виконавши усі обов'язкові, передбачені чинним законодавством процедури, вже розпочав фінансування видавничих проектів програми 2011 року. Перші видання, присвячені 20-річчю незалежності України, вже надруковані і будуть представлені 16 серпня на  VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку», - додають у Комітеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду