«Умму» очолить Олександр Суков. Лариса Абрамович коментує звільнення Деркача

10 Серпня 2011
14445
10 Серпня 2011
15:13

«Умму» очолить Олександр Суков. Лариса Абрамович коментує звільнення Деркача

14445
«Умму» очолить Олександр Суков. Лариса Абрамович коментує звільнення Деркача

 Засновник інформаційного агентства «Умма» Лариса Абрамович наголошує, що не пропонувала Андрію Деркачу бути «підпільним головним редактором видання». Про це вона сказала у коментарі «Детектор медіа».

 

Агентство очолить Олександр Суков, який раніше був випусковим редактором сайту umma.org.ua.

 

Нагадаємо, Андрій Деркач звільнився з «Умми». Причиною рішення, як він пояснив ТК, була пропозиція засновників стати «підпільним головним редактором».

 

«Коротко щодо тез, які висловив Андрій Деркач. Пропозиція щодо начебто «утаємниченої» участі в проекті від мене не виходила. Більш того, виглядає вона абсурдно, бо інформаційне агентство це не партизанський підрозділ, де можна працювати інкогніто, тим більш на позиції головного редактора. Я вдячна Андрію, що на етапі становлення проекту він працював в команді, яка готувала його до запуску. Наголошую: в команді, тому що концепцію видання, підбір колективу, позиціонування на медійному ринку розробляла велика група однодумців, а не Андрій одноособово, як він стверджує зараз», - сказала вона.

 

За її словами, причиною звільнення Андрія Деркача було те, що він  суміщав посаду в ІА «Умма» з обов'язками заступника головного редактора газети «Экономические известия»: «Враховуючи необхідність розвитку нашого проекту, було прийняте рішення визначити кандидатуру керівника агенції, який би міг повністю присвятити себе проекту. Наразі очолювати ІА «УММА» доручено Олександру Сукову».

 

«Хочу зазначити ще одну важливу річ. В першому ісламському інформаційному агентстві «Умма» закінчується розробка документу, що регламентуватиме засади редакційної політики. Там міститимуться зобов'язання засновників по невтручанню в роботу творчої редакції, етичні норми для співробітників щодо збору та розповсюдження інформації, що відповідатимуть провідним стандартам. Необхідність в подібному документі виникла в першу чергу через те, що ІА «Умма» позиціонується як нішевий ресурс на ісламську тематику, а отже повинен піднімати теми не тільки світського, але й релігійного характеру. Причому робити це відповідально і зважено», - додала пані Абрамович.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14445
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IRKA
4641 дн. тому
НІЧОГО НЕ ЗРОЗУМІЛА?!!! То Деркач звільнився через те, що закінчився його контракт з УММою чи тому що не зміг суміщати обов'язки гол. редактора агентства і роботу в "Экономических известиях"???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду