«Схід-плюс» просить Нацраду відкласти конкурс на частоту у Краматорську

9 Серпня 2011
15220
9 Серпня 2011
17:58

«Схід-плюс» просить Нацраду відкласти конкурс на частоту у Краматорську

15220
«Схід-плюс» просить Нацраду відкласти конкурс на частоту у Краматорську

Керівник ТРК «Схід-плюс» Сергей Чернета просить Національну раду з питань телебачення та радіомовлення відкласти визначення в переможців конкурсу на 24 ТВК у Краматорську. Про це йдеться у його телеграмі голові Нацради Володимиру Манжосову.

 

Як вже писала «Детектор медіа», ТРК «Сат-плюс» та афілійована з нею ТРК «Схід-плюс» разом мовили на 24 ТВК у Краматорську. Їм обом Нацрада не продовжила ліцензії, тому що компанії мали попередження. Ці мовники ретранслювали телеканал ТВі. У червні 2011 року Нацрада вже призупиняла конкурс через ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду у справі за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія "Сат-плюс"» .

 

Пан Чернета просить перенести оголошення рішення конкурсу з огляду на те, що на сьогодні є рішення Донецького окружного адміністративного суду, «яким визнано протиправним та скасовано рішення Національної ради України №739 про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телеканалів у частині оголошення конкурсу на частоті у Краматорську», - йдеться у телеграмі.

 

Засідання Апеляційного суду у цій справі призначене на 12 серпня. Однак  Сергій Чернета зазначив, що сьогодні він звертатиметься до суду з проханням перенести його на день раніше.

 

«На цьому засіданні має розглядатись питання заборони вчиняти будь-які дії щодо підведення підсумків конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на цій частоті», - додав він.

 

У коментарях ТК голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що оголошення результатів конкурсу на 24 ТВК у Краматорську не відкладатимуться.

 

«Чому ми повинні відкладати конкур через телеграму? Люди подавали документи, проплачували заставу. Якби було рішення судових інстанцій, яке є офіційним документом, ми б розглядали це питання. Ми виконаємо будь-яке рішення суду, яке буде остаточним. Рішення першої інстанції ми можемо оскаржувати», - сказав він.

 

Також він рекомендував компанії припинити «безліцензійне мовлення»: Нацрада за пропозицією Манжосова скасувала своє рішення, яким дозволяла ТРК «Сат-плюс» мовити на 24 ТВК до підбиття підсумків конкурсу

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду