У США News Corp. можуть засудити за використання безпілотних роботів

9 Серпня 2011
12049
9 Серпня 2011
08:48

У США News Corp. можуть засудити за використання безпілотних роботів

12049
У США News Corp. можуть засудити за використання безпілотних роботів

Влада США вивчає, чи законно медіакомпанія News Corporation використовувала літаючий безпілотник для відео зйомки. Про це повідомляють «Коментарии», з посиланням на Forbes.

 

Відомо, що у корпорації Мердока є свій керований безпілотник MicroDrone MD4-1000, який кілька разів використовувався для отримання відеорепортажів у важкодоступних місцях. Зокрема - під час недавньої повені в Північній Дакоті, що видно з блогу цифрової газети The Daily (належить News Corp.).

 

На даний час у США існують дуже серйозні обмеження на використання дронів. Федеральне управління цивільною авіацією видало трохи більше 80 експериментальних сертифікатів на використання таких апаратів, причому з них на практиці використовується лише 18. Більше того, дозволяється використовувати безпілотники тільки для проведення випробувань, тренувань або демонстрації, але не в будь-яких операціях за наймом.


 

Представник News Corp. відмовився коментувати методи збору інформації, що застосовуються в компанії.

 

Нагадаємо, корпорація Мердока, має проблеми з законом у Британії, де виник резонансний скандал із незаконним прослуховуванням телефонних розмов.


 

Слід додати, що дрони легко можуть зламувати Wi-Fi-мережі і підслуховувати розмови по стільникових телефонах, що буквально днями довели учасники хакерської конференції Defcon. Окрім WiFi і стільникового зв'язку машина може перехоплювати повідомлення на частотах Bluetooth і RFID-гаджетів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12049
Читайте також
02.08.2011 08:50
Валерий Зайцев
для «Детектор медіа»
25 388
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду