Редактор «Новостей Донбасса» просить президента, МВС і ГПУ взяти під контроль розслідування підпалу

8 Серпня 2011
10600
8 Серпня 2011
15:51

Редактор «Новостей Донбасса» просить президента, МВС і ГПУ взяти під контроль розслідування підпалу

10600
Слідство кваліфікує дії, через які могли загинути понад десять людей, хуліганством
Редактор «Новостей Донбасса» просить президента, МВС і ГПУ взяти під контроль розслідування підпалу

Головний редактор сайту «Новости Донбасса» Олексій Мацука впевнений, що правоохоронці повинні перекваліфікувати злочин про підпал його квартири з хуліганства в посягання на умисне вбивство. Про це він пише у відкритому листі до президента України, міністра внутрішніх справ і Генерального прокурора України, яких просить взяти розслідування справи під особистий контроль.

 

У листі Олексій Мацука розповів про підпал невідомими дверей його квартири в Донецьку 31 липня. А також про те, що правопорушники залишили під дверима траурний вінок і надіслали sms з погрозами.

 

Він нагадав, що в результаті цієї надзвичайної події правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство». «Подібна класифікація цієї справи своїм неприкритим сарказмом і неадекватністю нагадує мені той самий вінок, який підпалювачі залишили у під'їзді», - заявив Мацука.

 

На його думку, підпал, в результаті якого могли постраждати більше десятка людей, не має нічого спільного з хуліганством. «Ця пожежа мала цілеспрямований характер - знищення мене і моєї квартири... Крім того, я впевнений у тому, що цей замах є результатом моєї професійної діяльності, тобто - переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків (ст. 171 УК України). Однак, слідство не помічає всіх цих фактів. Я міг згоріти живцем або задихнутися чадним газом, міг згоріти весь будинок, якби  не встигли пожежники», - зазначив Мацука.



Головний редактор впевнений, що правоохоронці повинні перекваліфікувати злочин у посягання на вмисне вбивство.

 

Мацука просить забезпечити максимально швидке і прозоре слідство, а також взяти розслідування під особистий контроль.

 

«В іншому випадку, якщо правоохоронці не знайдуть винних, а погрози повторюватимуться, я буду вимушений виїхати з Донецької області, а якщо зі мною щось трапиться - всю відповідальність буде покладено виключно на вас», - зауважив Олексій Мацука.

 

Нагадаємо, порушено кримінальну справу за ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України («хуліганство»). Триває слідство. Під час апаратної наради Донецький міський голова Олександр Лук'янченко дав доручення начальнику міської міліції провести ретельне розслідування по справі підпалу квартири Мацуки.

 

Глава Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький уже заявив, що особисто слідкує за розслідуванням підпалу квартири редактора «Новости Донбасса» Олексія Мацуки. Про це йдеться на сайті «Новости Донбасса».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду