Адміністрація президента спростовує, що готувала прес-реліз для свідка у справі Тимошенко

29 Липня 2011
12877
29 Липня 2011
14:23

Адміністрація президента спростовує, що готувала прес-реліз для свідка у справі Тимошенко

12877
Адміністрація президента спростовує, що готувала прес-реліз для свідка у справі Тимошенко

Адміністрація президента України відкидає звинувачення у втручанні в судовий процес та у впливі на його учасників, що з'явилися у ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба АП.

 

Нагадаємо, у статті «Адміністрація президента викрила свою роль у справі Тимошенко?» заступник головного редактора «Української правди» Сергій Лещенко доводив, що прес-реліз екс-заступника генерального прокурора, а нині заступника міністра палива та енергетики Тетяни Корнякової, яка є свідком у справі Юлії Тимошенко, був підготовлений на комп'ютері адміністрації президента.

 

«Подібні звинувачення, що ґрунтуються на інформації, відображеній у властивостях електронного документу, не витримують жодної критики. Ніяких розпоряджень від посадових осіб Адміністрації президента України щодо підготовки прес-релізу для заступника міністра палива та енергетики, колишнього заступника генерального прокурора не надавалося», - заявляють в прес-службі Адміністрації президента.

 

Водночас за опублікованою у ЗМІ інформацією розпочато перевірку. Про її результати Адміністрація президента обіцяє поінформувати громадськість і ЗМІ.

 

Як писала ТК, екс-заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова звинуватила інтернет-видання «Українська правда» у спотворенні її висловлювання в новині «Ще один свідок обвинувачення став на сторону Тимошенко». Відповідний прес-реліз від імені прес-служби пані Корнякової був розісланий ЗМІ 28 липня. «Українська правда» навела свою відповідь на звинувачення в статті «Адміністрація президента викрила свою роль у справі Тимошенко?». У цьому матеріалі викладені також свідчення того, що прес-реліз пані Корнякової був підготовлений на комп'ютері адміністрації президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12877
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гость
4646 дн. тому
что януковощ рулит процессом по ЮВТ так это даже козлам понятно, вопрос в другом, сколько можно терпеть нашему несчастному народу издевательств и надругательств чтобы понять, что руководство страны нужно менять хоть по несколько раз в день, пока не станут руководить люди умные и преданные УКРАИНЕ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду