Корнякова звинувачує УП у перекручуванні інформації. Видання доводить протилежне

29 Липня 2011
13322
29 Липня 2011
10:52

Корнякова звинувачує УП у перекручуванні інформації. Видання доводить протилежне

13322
Корнякова звинувачує УП у перекручуванні інформації. Видання доводить протилежне

Екс-заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова вважає, що інтернет-видання «Українська правда» свідомо спотворило її висловлювання. Про це повідомляє її прес-служба.

 

Мова йде про новину «Ще один свідок обвинувачення став на сторону Тимошенко», про свідчення Корнякової, під час яких вона сказала, що директиви прем'єр-міністра не можуть вважатися директивами уряду.

 

«Фактично вона підтвердила звинувачення Тимошенко в тому, що Тимошенко, будучи прем'єр-міністром, діяла всупереч закону, не маючи директив уряду на підписання газового контракту у Москві.  Натомість інтернет-видання «Українська правда» подало її висловлювання під заголовком «Ще один свідок обвинувачення став на сторону Тимошенко», чим фактично спотворила і перекрутила висловлювання Тетяни Корнякової», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Пані Корнякова вимагає вибачень та зміни заголовку у матеріалі.

 

«Детектор медіа» звернулася до видання за коментарями. Нам відповіли, що аргументація видання викладена у матеріалі «Адміністрація президента викрила свою роль у справі Тимошенко?».

 

У цьому матеріалі заступник головного редактора видання Сергій Лещенко наводить свою позицію щодо звинувачень пані Корнякової і доводить, що прес-реліз Корнякової був підготовлений на комп'ютері адміністрації президента.

 

«Сама Тимошенко на допиті заявила, що то були не директиви уряду, а персональне доручення прем'єр-міністра, озаглавлене словом "директиви", - пише він - Свідчення Корнякової, дані в Генпрокуратурі, підтверджують версію Тимошенко, що "це були не директиви уряду, а директиви прем'єр-міністра», - зазначає він.

 

«Власне, аналогічні свідчення Корнякова дала і на судовому засіданні по справі Тимошенко в четвер:"Директиви, затверджені Юлією Тимошенко для делегації на переговори з Газпромом не можуть кваліфікуватися як директиви уряду, заявила у своїх свідчення екс-заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, посилаючись на висновки науково-правової експертизи, яка була проведена в рамках її перевірки.Директиви було направлено до Інституту держави і права імені Корецького для правової експертизи. "Відповідно до висновку за підписом заступника директора інституту, директиви затверджені Юлією Тимошенко 19 січня 2009 року, не можуть кваліфікуватися як директиви уряду, затвердження яких регулюється законодавством України", - сказала Корнякова". Таким чином, сказане колишнім заступником генпрокурора повністю відповідає лінії захисту Тимошенко», - пише «Українська правда».

 

Як повідомляє УНІАН, Юлія Тимошенко хоче долучити до справи публікацію  «Української правди» про прес-реліз з Банкової.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду