Намісник лаври обурений тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків

26 Липня 2011
17982
26 Липня 2011
13:07

Намісник лаври обурений тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків

17982
Він вважає, що сюжети «1+1» принижують честь і гідність, ділову репутацію лаври і священиків
Намісник лаври обурений тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків

Митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Києво-Печерської лаври (УПЦ МП) Павло обурений тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків і що вони знімають лавру прихованою камерою. Він також не виключає своїх юридичних дій з приводу «принижування честі, гідності, ділової репутації Києво-Печерської лаври та священноначалія» у сюжетах «1+1». Відкрите звернення з цього приводу до генерального директора «1+1» Олександра Ткаченка оприлюднене на сайті Києво-Печерської лаври.

 

За словами архієрея, звернутися з листом його змусив «факт необ'єктивної  і упередженої подачі інформації про Києво-Печерську лавру та священноначаліє Української православної церкви» співробітниками «1+1». 

 

Митрополит Павло пише, що 21 липня він запросив знімальну групу «1+1» , а саме журналіста Михайла Ткача, на інтерв'ю та екскурсію до лаври, «щоб, показавши справжній стан святині та життя монахів, спростувати висловлені ним у ефірі телеканалу "1+1" обвинувачення на адресу монастиря». Зустріч відбулася 25 липня.

 

«Прибувши на територію лаври, знімальна група самовільно знімала відеокамерою та прихованою камерою відеоматеріали, не звертаючи уваги на зауваження з боку уповноважених осіб, опускаючи відеокамеру вниз і продовжуючи записувати. Цими діями знімальна група телеканалу "1+1" порушила правила монастиря і моє громадянське право на конфіденційність. У програмах вашого телеканалу уже були сюжети, в яких журналісти висміювали Лавру, намісника, братію, людей, які тут трудяться і перебувають у паломництві, в тому числі священноначаліє, людей похилого віку», - йдеться в листі.

 

На думку архієрея, для журналістів така поведінка є неприпустимою, а те, що робила знімальна група «1+1» свідчить про «відсутність у журналістів знань професійно-етичних норм журналістської поведінки і, відповідно, їх низький професійний рівень».

 

За словами митрополита, Михайло Ткач у спілкуванні з ним поводився «неадекватно, фамільярно і зневажливо». Відтак, він просить Олександра Ткаченка звернути увагу на те, як журналіст «1+1», виконуючи свої службові обов'язки, «веде розмову на теми, які, за його словами, цікавлять телеглядачів: усілякі плітки, що не відповідають дійсності, та "улюблені" теми журналістів про машини і телефони священноначалія».

 

«Я хотів би запитати вас, шановний пане Олександре, на якій машині їздите ви, у яких приміщеннях мешкаєте і працюєте, якою технікою у роботі користуються працівники вашого телеканалу, зокрема, якими  камерами журналісти знімають «на замовлення» сюжети, отримуючи за це, очевидно, чималі гроші. Хочу сказати, що ваша діяльність по справедливості заслуговує на найнижчу оцінку, якщо телеканал "1+1" привертає глядацьку аудиторію, показуючи неправду і тим паче зводячи наклеп на церкву», - заявив намісник лаври.

 

«Для брехні ефірного часу не шкода, - резюмував митрополит Павло. - Тільки треба завжди пам'ятати, що є суд Божий. І про це я сказав сьогодні журналісту вашого телеканалу Михайлу Ткачу, на що він обурився, говорячи, що я його проклинаю. Це не прокляття, а застереження в тому, що не треба подібними вчинками зводити на себе гнів Господній».

 

«Детектор медіа» звернулася з проханням прокоментувати звернення намісника лаври до прес-служби «1+1», де відповіли, що наразі не знають, чи отримував телеканал такий лист.

 

У прес-службі припустили, що йдеться про сюжет програми економічних розслідувань «Гроші», якого ще не було в ефірі. «Отже, що там і як побачимо сьогодні о 23.00», - сказали на каналі.

 

Зазначимо, що митрополит Павло (у миру Петро Лебідь) є депутатом Київської міської ради від Партії регіонів.

 

Раніше намісник лаври лякав журналістів Божим судом. А журналіста «Української правди» Сергія Лещенка він назвав душевнохворим за те, що той розмістив у своєму блозі фотографії «Мерседеса» глави УПЦ МП Володимира.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17982
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4629 дн. тому
ЭТО НЕ СЛУЖИТЕЛЬ ЦЕРКВИ - ЭТО ЖИРНАЯ, ТОЛСТАЯ, ВОНЮЧАЯ, ЧЕЛОВЕКОПОДОБНАЯ ТВАРЬ...ДА КАКИЕ В ЛАВРЕ СВЯЩЕННИКИ - ЭТО МРАЗИ ИЗ МОСКАЛЬСКИХ СПЕЦСЛУЖБ. ВСЕ В ЭФИР ДАЙТЕ, ПУСТЬ ИХ ПРИХОЖАНЕ ПРОЗРЕЮТ. ПОЗОРИЩЕ... ОНИ СЕБЯ ВСЕ ТАМ "ЛАНДИКАМИ" ВОЗОМНИЛИ. РАЙ У НИХ НА ЗЕМЛЕ... УРОДЫ !!!
ф-1
4629 дн. тому
Нашо йому юридичні дії.Хай виголосить анафему 1+1 і заспокоїться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду