Одеський кінофестиваль коштував 3 млн євро

25 Липня 2011
16190
25 Липня 2011
17:03

Одеський кінофестиваль коштував 3 млн євро

16190
Одеський кінофестиваль коштував 3 млн євро

Проведення другого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) коштувало 3 млн євро, тимчасом як торік бюджет першого фестивалю становив 15 млн гривень. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Медіабізнес» повідомила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

 

За її словами, державна підтримка (Міністерство культури, Одеська облдержадміністрація і мерія) становить близько 10% бюджету фестивалю. «Решту коштів ми назбирали самі - це наші генеральні спонсори і партнери. Ми сподіваємося, що з часом державна підтримка виросте і складе близько 40%, що є звичною практикою на провідних світових кінофорумах. Зараз дуже важко приділити відповідну увагу всім спонсорам, партнерам і меценатам - їх у нас понад 200, але ми всім дуже вдячні, адже всі наші партнери роблять неоціненний внесок у цей "пазл" під назвою Одеський кінофестиваль. І вважаю, що цей "пазл" склався - Другий Одеський міжнародний кінофестиваль дійсно вдався», - заявила Вікторія Тігіпко.

 

На запитання, скільки становить частка від продажу фестивальних абонементів, вона відповіла: «Це незначні кошти. Близько 1 %. Спочатку абонемент коштував 300 грн., потім ціна поступово зростала і до кінця сезону склала 1000 грн. Помножте це на 700, порівняйте з бюджетом фестивалю, і ви зрозумієте, наскільки низька частка вартості абонементів».

 

Нагадаємо, що гран-прі ОМКФ здобув фільм «Дівчисько» французького режисера Селін Шьямми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду