Могилянці збільшили держзамовлення, але не для журналістів

19 Липня 2011
7492
19 Липня 2011
12:38

Могилянці збільшили держзамовлення, але не для журналістів

7492
Могилянці збільшили держзамовлення, але не для журналістів

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту збільшило державне замовлення на денну форму навчання Національному університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА). Відповідний лист від міністерства оприлюднений на сайті НаУКМА.

 

Міністерство повідомляє, що розглянуло звернення університету та, як виняток, збільшує держзамовлення для трьох спеціальностей:

за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра за напрямом підготовки «Програмна інженерія» - на 4 місця

за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра на спеціальності «Філософія» - на 10 місць;

за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра на спеціальності «Соціальна робота» - на 15 місць.

 

Однак магістерська програма за спеціальністю «Журналістика» в НаУКМА залишається без державного замовлення.

 

Як писала ТК, міністр освіти Дмитро Табачник скасував держзамовлення на магістратуру Могилянської школи журналістики та інші магістерські програми Національного університету «Києво-Могилянська академія». За словами директора Могилянської школи журналістики Євгена Федченка, документи на їхню магістерську програму подали 60 осіб.

 

Відтак, НаУКМА створив незалежний Фонд випускників UKMA Alumni для стипендіальної підтримки найкращих абітурієнтів Могилянської школи журналістики та Школи соціальної роботи - двох магістерських програм НаУКМА, які були позбавлені державного замовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7492
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Squall
4664 дн. тому
А от чи готові будуть всі ці 60 осіб, отримавши диплом за державний кошт, відпрацювати 3 роки за державним розподіленням, а не робити липові довідки про працевлаштування у державних структурах?
мрійник
4664 дн. тому
Могилянка повинна взяти в магістратуру всіх 60 осіб. А наступного року необхідно відкрити і бакалаврат. Це чи не єдиний виш в Україні, який готує справжніх фахівців і патріотів. Не можна, щоб туди йшли вчитися мажори компрадорських олігархів, а не найталановитіші юнаки й дівчата.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду