Закарпатські журналісти вимагають розслідувати справу про підпал авто редактора «Чорної Гори»

15 Липня 2011
11655
15 Липня 2011
13:45

Закарпатські журналісти вимагають розслідувати справу про підпал авто редактора «Чорної Гори»

11655
Закарпатські журналісти вимагають розслідувати справу про підпал авто редактора «Чорної Гори»

Журналісти Закарпаття стурбовані затягуванням розслідування справи про підпал автомобіля редактора незалежної газети «Чорна Гора» Володимира Мочарника. Відповідне звернення, у якому журналісти вимагають особливої уваги до розслідування, вони вручили начальнику управління МВС України в Закарпатській області Віктору Русину 15 липня на прес-конференції «Підведення підсумків роботи закарпатських правоохоронців».

 

Віктор Русин повідомив журналістам, що справу вже забрали з Виноградівського райвідділу міліції, і зараз нею займається Головне слідче управління УМВС України в Закарпатській області. Крім того, як зазначив начальник УМВС України в Закарпатській області, сам він переконаний, що підпал авто головного редактора виноградівського тижневика «Чорна Гора» пов'язаний з його професійною діяльністю.

 

Як писала «Детектор медіа», у закарпатському районному центрі Виноградів у ніч на 18 травня підпалили автомобіль засновника і головного редактора незалежної газети «Чорна Гора» Володимира Мочарника. Міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу.

 

«Детектор медіа» друкує повністю текст звернення закарпатських журналістів:

 

Звернення закарпатських журналістів до начальника УМВС у Закарпатській області Віктора Русина

 

18 квітня 2011 року було спалено авто головного редактора виноградівської газети «Чорна Гора» Володимира Мочарника. Очолювана ним газета завжди обстоювала принципи свободи слова і часто публікувала альтернативні думки на події в районі та області. За цю принципову позицію Володимиру Мочарнику неодноразово погрожували.

 

Підпал авто головного редактора незалежної газети - безпрецедентна подія на Закарпатті. І хоча пройшло вже два з половиною місяці від скоєння злочину складається враження, що порушену кримінальну справу з цього приводу хочуть покласти під сукно.

 

Вимагаємо особливої уваги правоохоронних органів області до розслідування цієї справи. Розцінюємо підпал авто відомого виноградівського журналіста як кричущий факт переслідування свободи слова на Закарпатті.

 

Роман Сенишин прес-аташе ФК «Закарпаття»

Ярослав Галас, власний кореспондент газети «Факты»

Олега Диба, головний редактор інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

Олександр Гаврош, журналіст, письменник

Тетяна Грицищук, вільний журналіст

Сергій Федака, доктор історичних наук, публіцист

Петро Поліха, «Новини Закарпаття»;

Оксана Штефаньо, «Новини Закарпаття»

Тетяна Лешко, журналіст

Евеліна Гурницька, журналіст

Ірина Бреза, Ужгородський прес-клуб

Віталій Глагола, Новий канал

Михайло Фединишинець, журналіст газети «Старий Замок»

Василь Ільницький, головний редактор «Фест»

Аліса Квич, журналіст Мукачево.net

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду