«Інфо-24» Княжицького подав два позови проти Нацради

11 Липня 2011
15715
11 Липня 2011
19:31

«Інфо-24» Княжицького подав два позови проти Нацради

15715
Просить суд зобов’язати Нацраду видати супутникову ліцензію
«Інфо-24» Княжицького подав два позови проти Нацради

11 липня компанія «Інфо24», яка нещодавно не змогла отримати ліцензію на супутникове мовлення, подала два позови проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, компанія просить суд зобов'язати регулятора видати їй ліцензію. Про це «Детектор медіа» повідомили в юридичній фірмі Jurimex, яка захищає інтереси «Інфо24».

 

Позовні заяви подано до Окружного адміністративного суду міста Києва.

 

Компанія «Інфо24», заснована Віталієм Портниковим, Артемом Шевченком, Миколою Княжицьким та Наталією Катеринчук, нагадує, що в березні звернулась до Нацради із заявою про видачу ліцензії на супутникове мовлення. 16 червня Національна рада відмовилась приймати будь-яке рішення по суті заяви, а самі матеріали повернула заявникам.

 

«Інфо24» зазначає, що заява мала бути розглянута із прийняттям відповідного рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії протягом місяця. При цьому закон встановлює чіткі і виключні підстави для відмови у видачі ліцензії, які не можуть бути розширені Національною радою самостійно. Оскільки цього не було зроблено, компанія звернулася до суду.

 

«Інфо24» просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність Національної ради, яка по сьогоднішній день так і не розглянула подану «Інфо24» заяву про видачу ліцензії, та не прийняла по ній жодного рішення;

- визнати протиправними дії Національної ради щодо порушення місячного строку розгляду заяви на видачу ліцензії;

- визнати відсутність у Національної ради повноважень утримуватись від прийняття рішень про видачу ліцензії або про відмову у її видачі;

- зобов'язати Національну раду видати компанії «Інфо24» супутникову ліцензію на мовлення.

 

Додатково компанія просить визнати незаконним повернення заявних документів, а також пункт регламенту Національної ради, яким вона сама себе уповноважила вчинювати подібні дії всупереч вимог закону.

 

Другий позов стосується незаконності дій Нацради з відмови в наданні публічної інформації.

 

3 червня «Інфо24» надсилала запит до Нацради з проханням надати інформацію про причини відмови в розгляді заяви про видачу ліцензії та зазначити осіб, які винні в порушенні строків розгляду.

 

10 липня Нацрада надіслала відповідь, у якій ішлося: «Інформуємо, що на сьогодні питання підготовлене на засідання Національної ради з урахуванням додаткових документів від 17.05.2011 за вх. 16/2436 та від 01.06.2011 за вх. 15б/169. Про час проведення засідання Національної ради вам буде повідомлено додатково».

 

Оскільки регулятор так і не надав інформації про причини відмови, «Інфо24» просить суд зобов'язати Нацраду дати таку відповідь.

 

Юристи Jurimex зазначають, що суддя вирішує питання про прийняття позовної заяви впродовж трьох днів з моменту її отримання.

 

Окрім цього, Jurimex додатково готує матеріали для відкриття справ про адміністративні правопорушення стосовно відмови в розгляді поданої «Інфо24» заяви на отримання ліцензії у встановлені законом строки.

 

Як писала ТК, 16 червня Нацрада розглянула заяву ТОВ «Інфо24» про видачу супутникової ліцензії та не прийняла ніякого рішення. На засіданні було сказано, що документи повернуть заявнику. Також Нацрада заявила, що готова зібратися з «Інфо-24» за круглим столом і почути відповіді на всі свої додаткові запитання до каналу.

 

Згодом канал новин «24» висловив свої претензії щодо логотипу «Інфо-24».

 

Пізніше засновники «Інфо-24» заявили, що готові провести з членами Нацради відкриту зустріч та хочуть організувати її пряму трансляцію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду