Фільм Лозниці знову переміг на фестивалі

10 Липня 2011
11558
10 Липня 2011
08:26

Фільм Лозниці знову переміг на фестивалі

11558
Фільм Лозниці знову переміг на фестивалі

Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» здобув гран-прі кінофестивалю «Любушське кіноліто», який відбувся у Лагуве (Польща). Про це повідомлє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Цього року до складу міжнародного журі увійшли Мартін Кануч, представник словацького кіноінституту, Ісван Краштель, екс-директор угорського Інституту культури у Варшаві, Денис Нікітенко, програмний директор фестивалю «Молодість», Рафаїл Маршавек, кінокритик. Очолив журі Роберт Глінскі, польський кінорежисер, який здобув головний приз 26-го фестивалю польських фільмів у Гдині.

 

Окрім стрічки Лозниці до основної конкурсної програми повнометражних картин увійшли ще 13 фільмів виробництва Польщі, Угорщини,Чехії, Словаччини, Швеції, Австрії, Німеччини, Аргентини, Нідерландів та Литви. Друге та третє місце посіли польські кінорежисери Антоній Краузе з фільмом Czarny czwartek («Чорний четвер») та Лех Маєвські з фільмом Młyn i krzyż («Млин і хрест»).

 

«Чорний четвер» - стрічка про Польську народну республіку, а саме про події з 13 по 20 грудня 19170 року в місті Гдиня. У польській історії «чорний четвер» - це оголошення військової диктатури генералом Войцехом Ярузельским. «Млин і хрест» - воєрідна екранізація картини Пітера Брейгеля «Шлях на Голгофу» (1564).

 

Спеціальний приз організаторів здобув словацький режисер Юрай Герц за військову драму Habermannův mlýn («Хеберман») про долі власника млинів Хаберменне і його родини під час Другої світової війни.

 

Також у межах кінофестивалю було представлено конкурсну програму документальних фільмів та короткометражок.  У конкурсі документального кіно взяв участь український режисер Дмитро Тяжлов із фільмом «Я пам'ятник собі», а в програмі короткометражок показали фільми режисерів Олександра Образа («Дрифтер»), Мирослава Слабошпицького («Глухота»), Олександра Усіка («Автопортрет»), Дарії Онищенко («Собаки міста Українка»), Максима Ксьонди («За рамками»), Руслана Батутського («Спаси та збережи»), Сергія Кочерна («Мотор»), Богдани Смирнової («Ї місце порожнє»), Максима Буйницького («Перешкода»).

 

Стрічку Лозниці було нагороджено «Золотим ґроном».

 

Нагадаємо, «Щастя моє» минулого року здобув гран-прі XIV Таллінського кінофестивалю «Темні ночі» (Tallinn Black Nights Film Festival, POFF), отримав російську кіно премію «Білий слон» за найкращий дебют, став переможцем XVII міжнародного кінофестивалю «Лістапад-2010», який відбувався в Мінську, взяв гран-прі кінофестивалю «Молодість», приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій, головний приз Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії та приз за режисеру на XXI відкритому російському фестивалі «Кінотавр» тощо. Стрічка вийшла у прокат у Франції, Португалії, Німеччині, Бразилії, Росії, США та Росії.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду