Якоб Пройсс хоче, щоб «Інший "Челсі"» показав не ТВі, а Перший національний

8 Липня 2011
16161
8 Липня 2011
17:21

Якоб Пройсс хоче, щоб «Інший "Челсі"» показав не ТВі, а Перший національний

16161
Але перед телепрем’єрою волів би організувати кінопрокат
Якоб Пройсс хоче, щоб «Інший "Челсі"» показав не ТВі, а Перший національний

Телеканал ТВі зацікавлений у показі фільму «Інший "Челсі" - історія з Донецька». Представники каналу зв'язалися з авторами фільму і запропонували ТВі для телевізійної прем'єри картини в Україні.

 

Про це 7 липня повідомив режисер фільму Якоб Пройсс під час показу фільму в культурно-просвітницькому центрі «Майстер Клас» у Києві.

 

Як уточнив пан Пройсс «Детектор медіа», представники ТВі звернулися із відповідною пропозицією ще в березні, після прем'єри «Іншого "Челсі"», яка відбулася під час фестивалю Docudays UA. «Вони зв'язалися з продюсером і запропонували. Але він не готовий був погодитися, оскільки ще рано, ми ще хочемо зробити прокат». За інформацією режисера, канал запропонував небагато грошей за право показати фільм у телеефірі.

 

Пройсс також зізнався, що надав би перевагу загальнонаціональному каналу, який є політично нейтральним - не асоціюється з якоюсь політичною силою. В ідеалі, у ролі такого каналу він бачить Перший національний.

 

Але, як уточнив Якоб Пройсс ТК, поки що продюсери не зверталися з відповідною пропозицією до Національної телевізійної телекомпанії. Яку суму вони хотіли б отримати за право показу фільму - він поки сказати не може.

 

«Детектор медіа» запитала в гендиректора Першого національного Єгора Бенкендорфа, чи цікавить його можливість показати «Інший "Челсі"». Він відповів, що ані фінансової можливості, ані необхідності показувати цей фільм у нього немає, але якщо продюсери погодяться віддати фільм безкоштовно, то він подумає. «Якщо продукт хороший  і режисер буде готовий передати його на безоплатній основі, то чому б ні?, - зауважив Бенкендорф. - Може, навіть матиму це за честь. Але кошти на купівлю продукту гіпермінімальні. Я можу сказати, що бюджет на рік на виробництво усього продукту  - 4,7 млн грн. І я навряд чи буду купувати документальний фільм. Тому що я уклав угоду з іншою компанією, і у мене є близько 3 годин фільмів, які я можу вибрати. У мене є договір з ОРТ, і я візьму шикарні фільми на безоплатній основі. Тобто у нас немає такої можливості, і немає необхідності у цьому».

 

Перед телевізійним показом Якоб Пройсс хотів би організувати кінопрокат. Орієнтовно - восени цього року. «Це не блокбастер, ми розуміємо, що не зможемо дозволити собі телевізійну рекламу чи щось таке. Але якщо знайдемо спонсорів, то хотіли б хоча б у великих містах показати фільм у кінотеатрах. Тому що реакція глядачів дуже хороша, ми це вже бачимо», - зауважив він. За його словами, днями мають відбутися відповідні переговори з кількома українськими дистрибуторами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16161
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
veselad-2001
4646 дн. тому
Пропоную показати на ТРК "Україна".
Орион
4647 дн. тому
Конечно Первый больше смотрят чем TVIюНичего в этом желании нет удивительного.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду