У Мінську під час акції протесту правоохоронці знову побили журналістів

30 Червня 2011
5670
30 Червня 2011
13:56

У Мінську під час акції протесту правоохоронці знову побили журналістів

5670
У Мінську під час акції протесту правоохоронці знову побили журналістів

У Мінську 29 червня затримали близько 10-ти журналістів і понад 150 учасників «мовчазної акції» протесту проти діючої влади. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

 

Близько 1500 осіб висловили свій протест «гулянням» і аплодисментами. За словами очевидців, міліція обходилася з протестувальниками дуже жорстко. Правоохоронці в штатському били по камерах, скручували руки, робили підніжки журналістами, що освітлювали акцію.

 

Оператора Максима Ломакіна і кореспондента Олега Болдирєва, які знімали момент затримання міліцією протестувальників, люди в штатському почали штовхати.

 

«Вони всіляко заважали нашим зйомкам. Почали бити мене по спині, по нирках, ногах. Потім мене скрутили і почали тягнути в машину. Я почав кричати, що я журналіст Бі-бі-сі, що я акредитований, мене відпустили, але при цьому сильно вдарили по потилиці і по спині. Потім почали вибачатися», - розповів по телефону Максим Ломакін.

 

За його словами, сильно побили одного з місцевих відеооператорів: по його обличчю текла кров.

 

Жовтнева площа, на яку планували вийти активісти, була зайнята дискотекою. Проте о сьомій годині вечора тротуар перед площею почав заповнюватися людьми, які плескали в долоні. За п'ять-сім хвилин, як тільки натовп вийшов за межу площі, почалися перші затримання. Люди в штатському супроводжували натовп із двох боків і вихоплювали з нього людей, яких тягнули в малинові автобуси, що рухалися поряд з ходою. Затриманих кидали в автобуси.

 

Весь цей час в натовпі не пролунало жодного гасла - «мовчазного» формату флеш-мобу дотримуються строго. Свою підтримку людям, що йшли по вулиці, висловлювали автомобілісти - машини гуділи на перехрестях. Активісти сподіваються, що відсутність гасел дасть менше приводів для затримань. Проте, за словами кореспондентів, практика показує, що схопити можуть як тих, хто йде в натовпі, так і випадкових перехожих.

 

Нагадаємо, 19 грудня 2010 під час акції протесту в Мінську, було арештовано 18 журналістів, не менш як 20 - побито, один зник безвісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5670
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4678 дн. тому
А где реакция "Репортеров без границ". Белорусы держитесь ! Украина с вами !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду