СКМ продає «ММДС-Україна» російській «Альфа-групп»?

24 Червня 2011
9395
24 Червня 2011
13:09

СКМ продає «ММДС-Україна» російській «Альфа-групп»?

9395
СКМ продає «ММДС-Україна» російській «Альфа-групп»?

Компанія «Систем кепітал менеджмент» Ріната Ахметова має намір продати свій телекомунікаційний бізнес - частку в мобільному операторі «Астеліт» (ТМ life:)) і компанію «ММДС-Украина», що володіє частотами для будівництва мереж зв'язку в найсучаснішому стандарті LTE, а також ліцензією провайдера програмної послуги із застосуванням бездротової технології MMDS. Про це пише газета «Коммерсантъ» з посиланням на власні джерела.

 

За інформацією газети, переговори з купівлі цих активів ведуть структури російської «Альфа-групп».Угода може бути структурована виключно на непублічні компанії.

 

«Ми завжди готові розглянути цікаві пропозиції, але ніяких домовленостей у нас на даний момент ні з ким немає, а потенційні угоди ми не коментуємо», - повідомила прес-секретар СКМ Ганна Терехова.

 

Віце-президент Altimo, що керує телекомунікаційними активами «Альфа-групп», Євген Думалкін заявив, що вони не ведуть переговорів з купівлі активів СКМ.

 

Нагадаємо, в інтерв'ю «Детектор медіа» директор з розвитку недійного напрямку бізнесу СКМ Катерина Лапшина зазначала, що СКМ володіє 25% акцій компанії «ММДС-Україна». Також вона спростовувала причетність СКМ до ТРК «Етер» (власник ліцензії провайдера шостого цифрового мультиплексу МХ-6), хоча «ММДС-Україна» і «Етер» знаходяться за однією адресою та мають одного керівника.

 

Нещодавно колишній технічний директор компанії «Етер» Віктор Галич став генеральним директором провайдера чотирьох цифрових мультиплексів - компанії «Зеонбуд». Катерина Лапшина спростовувала причетність СКМ до «Зеонбуда».

 

Окрім СКМ, за даними держреєстру ТРО, власниками «ММДС-Україна» є кіпрська компанія «Селфосс Трейдінг Лімітед», ЗАТ «АРС» (м. Донецьк) і ТОВ «Парфенон ЛТД» (м. Донецьк).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду