У Мінську затримали журналістів під час акції протесту

22 Червня 2011
15554
22 Червня 2011
20:51

У Мінську затримали журналістів під час акції протесту

15554
Кореспонденти «Интерфакс», «Радіо Свобода», «БелаПАН», «Наша ніва», «Салідарнасць»
У Мінську затримали журналістів під час акції протесту

Співробітники правоохоронних органів увечері 22 червня в центрі Мінська затримали журналістів, які висвітлювали мирну акцію громадянського протесту «Революція через соціальну мережу». Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

 

Міліціонери затримали фотокореспондента інтернет-газети «Салідарнасць» Сергія Балая, фотокореспондента інформаційної агенції «Интерфакс-запад» Руслана Риндзевича, який перебував на місці події з редакційним завданням, оператора інформаційного агентства «БелаПАН» Павла Подобіда, кореспондента «Радіо Свобода» Олега Грузділовича, кореспондента газети «Наша ніва» Олеся Пілецького, який фотографував спецназівців.

 

За свідченнями очевидців, Олега Грузділовича спецназівці протягли через усю Жовтневу площу до спецавтобусів. «Він спробував противитися, його повалили, вдарили. По телефону Олег Грузділович устиг повідомити, що перебуває в міліцейському автобусі, потім крикнув: "Не ламайте!", і зв'язок урвався. Тепер зв'язку з ним немає - "абонент недоступний"», -йдеться в повідомленні на сайті білоруської служби «Радіо Свобода».

 

У місті Жодино Мінської області співробітники міліції затримали журналіста Сергія Солов'я.

 

 

 

 

Юрист БАЖ Андрій Бастунець наголошує, що стаття 34 білоруського закону про ЗМІ дозволяє журналістам бути присутніми в місцях значних подій і на масових заходах. За його словами, БАЖ неодноразово звертався до керівництва МВС з вимогою розтлумачити своїм підлеглим норми законодавства, але реакції не було.

 

«Відсутність реакції з боку міліцейського керівництва на звернення БАЖ, інциденти, які раз у раз виникають щодо журналістів, свідчать про те, що це - фактично санкціоновані "згори" перешкоджання професійній діяльності журналістів», - зазначає пан Бастунець.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду