Княжицький запускає канал TVi Europe

20 Червня 2011
13301
20 Червня 2011
13:50

Княжицький запускає канал TVi Europe

13301
Через Польщу - в обхід української Нацради
Княжицький запускає канал TVi Europe

Генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький запускає українсько-європейський телеканал TVi Europe. 14 червня канал отримав ліцензію польської Національної ради радіо і телебачення на супутникове мовлення, а 20 червня новий мовник буде презентований на прес-конференції у Варшаві. Про це повідомляє «Медіабізнес».

 

TVi Europe вийде в ефір восени на супутнику AMOS. Найближчі інвестиції в проект, за словами пана Княжицького, становитимуть 5 млн доларів. Розвитком нового проекту займатиметься головний редактор ТВі Віталій Портников.

 

Мажоритарним акціонером телеканалу є Микола Княжицький. «Я - мажоритарний акціонер. З боку поляків співінвесторів немає. У мене є партнери, але це не поляки. Хто ці партнери, я думаю, сьогодні ми скажемо на прес-конференції», - уточнив пан Княжицький «Детектор медіа».

 

За його словами, польська ліцензія на мовлення дає змогу вільно поширюватися в усіх країнах, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Українська ліцензія теж дає таке право, але пан Княжицький має сумніви, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила би внести зміни до ліцензії ТВі щодо кількості іноземного продукту в ефірі. Тому було прийняте рішення про запуск окремого проекту.

 

«У нас давно була ідея зробити українсько-європейський продукт. Тому що для нас дуже важливо, щоб Україна колись стала повноцінним членом ЄС. Нам хочеться, щоб в ефірі каналу, крім наших новин і програм, було побільше європейських новин і програм. Оскільки поляки є мотором проходження України в Європу, цілком логічно ми захотіли в першу чергу робити це з поляками, хоча потім будемо там показувати і продукт інших європейських країн», - сказав пан Княжицький.

 

Микола Княжицький запевняє, що TVi Europe - це «абсолютно інший канал», порівняно з ТВі. Хоча основу мовлення TVi Europe становитимуть новини і власні проекти ТВі (зокрема, документальні фільми), там також виходитимуть новини і програми польських каналів-партнерів. Мовник уже уклав угоди з телеканалом Polsat і Польським публічним телебаченням. Також тривають переговори з TVN.

 

Що стосується інформаційного мовлення, то на каналі показуватимуть українські новини, що виходять на ТВі, а також польські - від партнерів.

 

Частина програм буде присвячена президентству Польщі в ЄС, що розпочинається в липні цього року. Крім цього, канал планує телепроекти до «Євро-2012».

 

У Варшаві вже створено офіс телеканалу, у якому працюватимуть польські та українські журналісти. Але Микола Княжицький підкреслює, що штат TVi Europe буде незначним. «Звичайно, ми будемо робити канал з тією командою, яка бере участь у виробництві новин на ТВі», - сказав він ТК.

 

Український глядач зможе бачити TVi Europe на супутнику AMOS, із якого також поширює свій сигнал ТВі. Окрім цього, канал планує переговори з провайдерами щодо виходу в кабельні мережі України.

 

Як повідомляла ТК, менеджмент ТВі вирішив запустити п'ять нових телеканалів: «ТВі. Історія», «ТВі. Бізнес», «ТВі. Культура», «ТВі. Стиль», а також інформаційний канал «Інфо-24». 16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не задовольнила заяву «Інфо-24» про видачу ліцензії на супутникове мовлення та повернула ліцензійні документи заявникам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13301
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Не дон Карлеоне
4687 дн. тому
И что действительно будет как франко-немецкий ARTE
ГОША
4687 дн. тому
Розвитком нового проекту займатиметься головний редактор ТВі Віталій Портников. УМНЫЕ ЛЮДИ ВСЕГДА ПРИДУМЫВАЮТ НОВЫЕ ИДЕИ. БРАВО ВИТАЛИЙ, УСПЕХОВ И В ДОБРЫЙ ПУТЬ! ВОТ КТО РЕАЛЬНО ЗАНИМАЕТСЯ ЕВРОИНТЕГРАЦИЕЙ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду