Роднянський запускає кінопроект з бюджетом $12 млн у Голівуді

16 Червня 2011
15280
16 Червня 2011
12:35

Роднянський запускає кінопроект з бюджетом $12 млн у Голівуді

15280
Роднянський запускає кінопроект з бюджетом $12 млн у Голівуді

Олександр Роднянський, засновник телеканалу «Студія 1+1» і колишній президент російського «СТС Медіа», запускає свій перший кінопроект у США. Він виступить продюсером нової картини Біллі Боба Торнтона Jayne Mansfield`s Car («Машина Джейн Менсфілд»). Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

 

Олександр Роднянський має намір повністю профінансувати створення фільму з бюджетом $12 млн через свою компанію AR Films.

 

«Вихід на ринок США для мене є черговим кроком у побудові міжнародної кінокомпанії», - прокоментував пан Роднянський.

 

Зазначимо, що AR Films контролює російську кінокомпанію «Нон-стоп продакшн» і кінодистриб'ютора «Кіно без кордонів», а у квітні цього року вона придбала за 7,5-10 млн євро 51% німецької A Company, дистриб'ютора західного кіно в країнах Східної Європи.

 

Виробництво Jayne Mansfield`s Car повинно завершитися в цьому році, а в 2012 картина, дія якої відбувається в 1969 році на півдні США, вийде в американський та міжнародний прокат. Співпродюсером фільму виступить Гейер Косинські, продюсер фільмів «Містер і місіс Сміт» та «Підміна». Співавтором, режисером, а також виконавцем однієї  з ролей буде голлівудський актор Біллі Боб Торнтон («Армагедон», «Поганий Санта»). Також у стрічці зіграють Роберт Дювалл («Хрещений батько», «Апокаліпсис сьогодні»), Джон Херт («Чужий», «Людина-слон»), Кевін Бейкон («Таємнича ріка», «Аполлон-13») і Рей Стівенсон («Книга Ілая», «Каратель»).

 

Як говорить Олександр Роднянський, штат Джорджія, де знімається фільм, поверне 25% від інвестицій у виробництво, зроблених всередині штату. Враховуючи це, бюджет картини повинен окупитися вже на стадії зйомок за рахунок міжнародних продажів. Кінцеві домовленості з міжнародними дистриб'юторами можуть бути досягнуті вже у вересні цього року на кіноринку в Торонто, а з американськими - до або під час фестивалю Санденсе, який проходить у січні.

 

За словами голови ради директорів групи компаній Star Media, продюсера Влада Ряшина, з точки зору інвестицій робота з американським продуктом - одне з найбільш вигідних капіталовкладень: «Голлівудські фільми затребувані всюди. Основа успіху картини Олександра Роднянського уже закладений - зіркові імена акторів і режисера. Бюджет в $12 млн для фільму, в якому не буде особливих спец ефектів, може бути достатнім для якісного продукту», - вважає він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду