Журналісти AFP страйкують через плани парламенту реформувати агентство

9 Червня 2011
14850
9 Червня 2011
10:59

Журналісти AFP страйкують через плани парламенту реформувати агентство

14850
Журналісти AFP страйкують через плани парламенту реформувати агентство

Працівники французького інформаційного агентства France Press (AFP) оголосили добовий страйк через плани з реформування агенції,пише Газета ру.

 

Таким чином співробітники агентства висловлюють своє невдоволення наміром парламенту прийняти закон, який передбачає реформу структури управління агентства, що, на думку співробітників, позбавить його автономії.

 

Як зазначили представники профспілок, журналісти AFP готові негайно відновити роботу якщо обговорення цього законопроекту буде знято з розгляду у Сенаті.

 

Законопроект передбачає внесення поправок до закону від 1957 року, згідно з яким агентство є незалежним від держави. Проект передбачає, зокрема, зміни в структурі адміністративної ради AFP і приведення норм роботи агентства у відповідність до загальних вимог Євросоюзу.

 

Під час страйку у національній інформаційній стрічці повідомлення не виходять. Міжнародна служба AFP веде роботу в колишньому режимі.

 

AFP було засновано у 1944 році на базі найстарішого в світі телеграфного агентства «Гавас», що припинило свою роботу в роки Другої світової війни. На сьогодні це одне з найбільших світових інформаційних агентств, що має понад 100 закордонних представництв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду