У Німеччині почався суд у справі про найбільше шахрайство на телебаченні

6 Червня 2011
10203
6 Червня 2011
18:13

У Німеччині почався суд у справі про найбільше шахрайство на телебаченні

10203
Екс-продюсер дитячого каналу KI.KA звинувачується у привласненні 4,6 млн євро
У Німеччині почався суд у справі про найбільше шахрайство на телебаченні

У Німеччині 6 червня почався процес у справі про найбільше шахрайство на німецькому суспільно-правовому телебаченні, повідомляє Lenta.ru з посиланням на агенцію DPA.

 

Підсудний, колишній виконавчий продюсер створеного телекомпаніями ARD і ZDF дитячого телеканалу KI.KA, звинувачується у привласненні 4,6 млн євро.

 

Інкриміновані підсудному злочини відносяться до періоду 2005-2010 років. Шахрайські операції здійснювалися з 2002 року, проте злочини, здійснені до 2005 року, судом не розглядаються через завершенням строку давності. Інакше шкода, завдану телеканалу KI.KA, оцінювалася б майже удвічі вище - 8,2 млн євро.

 

За даними прокуратури Ерфурта, виконавчий продюсер, користуючись службовим становищем, підписував стороннім фірмам фіктивні рахунки за продукти і послуги, які нібито були надані телеканалу. Одержаний прибуток учасники схеми ділили між собою. Навколо телеканалу «годувалося» кілька фірм, проте більшість оборудок підсудний здійснював з однією компанією з Берліна, що займається зйомками телепередач.

 

Восени 2010 року керівник цієї компанії з`явився до поліції з повинною. Крім виконавчого продюсера телеканалу KI.KA, розслідування було почате стосовно ще 10 підозрюваних, серед них четверо співробітників телеканалу і представники фірм, які брали участь в шахрайських операціях.

 

На початку процесу 43-річний підсудний визнав свою провину, заявивши, що на злочин його штовхнула хвороблива пристрасть до азартних ігор - лудоманія. «Я глибоко шкодую про те, що зловжив довірою мого роботодавця і моїх підлеглих і не розповів членам сім`ї і друзям про свої проблеми», - сказав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду