25% «СТС Медіа» продали за $1 млрд

2 Червня 2011
11661
2 Червня 2011
15:24

25% «СТС Медіа» продали за $1 млрд

11661
25% «СТС Медіа» продали за $1 млрд

25% холдингу «СТС Медіа» («СТС Медиа») в «Альфа-групп» придбала компанія Telcrest Investments, що належить «Національній медіагрупі» («Национальная медиа группа», НМГ) Юрія Ковальчука та нафтогазовій компанії «Ітера» («Итера») Ігоря Макарова. Сума угоди становить $1,07 млрд, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Интерфакс».

 

Закриття угоди відбулося 1 червня, хоча раніше повідомлялося, що укладання угоди триватиме до 23 серпня.

 

Одночасно з блокуючим пакетом Telcrest Investments отримала три місця з дев'яти в раді директорів холдингу. Співголовами ради залишуться глава «Альфа-банку» Петро Авен і генеральний директор найбільшого акціонера «СТС Медіа» Modern Times Group (MTG) Ханс-Хольгер Альбрехт.

 

На сьогодні 38,2% акцій «СТС Медіа» належать MTG, 37% - перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ.

 

Як писала ТК, про продаж 25-відсоткового пакету «СТС Медіа» стало відомо у квітні. «Альфа-групп» спочатку запропонувала цю частку MTG, однак найбільший власник «СТС Медіа» відмовився від угоди. Другим претендентом на чверть холдингу стала НМГ спільно з іншими інвесторами.

 

Власниками компанії Telcrest Investments, окрім НМГ та «Ітери», є «Сургутнафтогаз» (акціонер банку «Россия»), ТОВ «Медіасет» (належить банку «Россия» та афілійована з НМГ) та Abit Holdings Limited. Зазначимо, що банк «Россия», що належить підприємцю Юрію Ковальчуку, є основним власником НМГ.

 

НМГ володіє каналами РЕН ТВ (70%, зараз перебуває в процесі придбання решти 30% у люксембурзької RTL Group в обмін на 7,5% власних акцій), ТРК «Петербург» («Пятый канал»), а також 25% акцій «Первого канала». Окрім цього НМГ управляє видавничим домом «Известия» та іншими медіакомпаніями, зокрема сейлз-хаусом «Видео Интернешнл».

 

«СТС Медіа» управляє телеканалами СТС, ДТВ і «Домашний». Також холдингу належать медійні активи в країнах СНД і дві виробничі компанії («Сохо медиа» та «Костафильм»).

 

Нагадаємо, цього року «СТС Медіа» хоче купити телеканали в Українi та Бiлорусi. За інформацією «Дусі», російський холдинг нібито купив телеканал ТОНІС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду