Податкові міліціонери відібрали фотокамери у трьох миколаївських журналістів

1 Червня 2011
12879
1 Червня 2011
18:33

Податкові міліціонери відібрали фотокамери у трьох миколаївських журналістів

12879
Податкові міліціонери відібрали фотокамери у трьох миколаївських журналістів

31 травня представники спецпідрозділу «Рись» Головного управління податкової міліції України забрали камеру у кореспондента сайту «Новости-N» Олександра Влащенка. Про це  повідомляє саме видання. Інцидент стався у приміщенні спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків Миколаєва.

 

За інформацією видання, представник «Рисі» спробував забрати камеру і у кореспондента газети «Наш город» Наталії Барбарош.

 

«Здоровенного мента (а інакше назвати його не можна) не зупинило навіть те, що кореспондентом була жінка! Прийом був той самий: викручування рук! Журналістці вдалось сховати камеру під одяг і таким чином вона врятувала редакційне майно», - йдеться у матеріалі «Новости-N».

 

Обидва журналісти - Влащенко і Барбарош - приїхали до інспекції, щоб зробити матеріали про затримання місцевого бізнесмена Максима Шепеля. Про затримання їх повідомили адвокати бізнесмена.

 

Того ж дня, але дещо пізніше, повідомляє видання, четверо співробітників спецпідрозділу здійснили напад на кореспондента сайту «Преступности. Нет» Артема Дибленка. За інформацією порталу, у нього також намагались відібрати камеру, через це викручували руки і побили. Що пан Дибленко робив у податковій міліції - не зазначається.

 

Постраждалі журналісти звернулися до міліції. У коментарях ТК керівник відділу зв'язків з громадськістю міліції у Миколаєві Ольга Передеренко зазначила, що з приводу інциденту з журналістами «Наш город» и «Новости-N» була викликана оперативна група.

 

«Коли приїхала міліція, фотоапарат лежав на столику у коридорі. За словами журналістів, через певний час співробітники податкової винесли його і сказали, що його можна забрати. Однак журналісти його не забрали, можливо, він був зламаний або там були стерті фото. Тому вони викликали міліцію і задокументували цей факт, опитали свідків».

 

За її словами, фотоапарат вже повернений його власнику, а матеріали щодо інциденту будуть передані до прокуратури.

 

Як повідомили ТК у редакції «Новости-N», з фотоапарата Олександра Влащенка була стерта частина фото.

 

Щодо другого випадку - з Артемом Дибленком - Ольга Передеренко зазначила, що заява про цю пригоду до міліції не надходила: «Але оскільки  у ЗМІ з'явилась інформація про цей факт, щодо нього проводиться перевірка». Однак «Новости-N» пишуть, що напад на Артема Дибленка відбувся «на очах співробітників Миколаївського ГУВД».

 

«Детектор медіа» також звернулася до Державної податкової адміністрації по коментар і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду