Плаксюк призупинив ліквідацію української редакції іномовлення НРКУ

30 Травня 2011
15117
30 Травня 2011
13:01

Плаксюк призупинив ліквідацію української редакції іномовлення НРКУ

15117
Плаксюк призупинив ліквідацію української редакції іномовлення НРКУ

Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк призупинив реорганізацію української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ). Відповідний наказ він підписав 30 травня, про що повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

На думку пана Плаксюка, рішення колегії Держкомтелерадіо про оптимізацію роботи Національної радіокомпанії України (НРКУ) спотворене. Нагадаємо, на це рішення посилався генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, ліквідовуючи українську редакцію іномовлення.

 

«Тарас Аврахов мав виписати порядок ліквідації, погодити його з комітетом, а потім проводити реорганізацію. Він цього порядку не дотримався», - сказав Юрій Плаксюк.

 

Він зазначив, що буде створена комісія, яка дослідить правомірність рішення про ліквідацію української редакції ВСРУ.

 

«Тому не вважайте це (ліквідацію української редакції. - ТК) політикою держави в іномовленні. Хоча всі ми розуміємо, що це радіо (ВСРУ. - ТК) мовило в пустоту і його слухали одиниці», - додав пан Плаксюк.

 

Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15117
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Група підтримки
4704 дн. тому
Тарасик Аврахов мав рацію: нефіґ нам ганьбитися перед усім світом. Доки нами керуватиме ця банда, ніякої інформації за кордон передавати не можна. А коли оберемо порядних людей, тоді й роботу ВСРУ можна буде поновити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду