Чернівці стали першим містом, де громадськості презентували закони про доступ до інформації

26 Травня 2011
11726
26 Травня 2011
19:53

Чернівці стали першим містом, де громадськості презентували закони про доступ до інформації

11726
Чернівці стали першим містом, де громадськості презентували закони про доступ до інформації

26 травня у Чернівцях Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації провів першу громадську презентацію законів «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію», які набули чинності 9 травня цього року. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

 

Під час презентації була підписана Хартія про сприяння в реалізації закону «Про доступ до публічної інформації». Свої підписи поставили голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, голова Комітету виборців України Олександр Черненко, координатор громадської кампанії «Новий громадянин» Світлана Заліщук, кореспондент телеканалу СТБ Сергій Андрушко, представники громадськості та обласних засобів масової інформації.

 

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко презентував також результати моніторингу готовності органів влади в Україні до виконання вимог закону. Середня оцінка, яку отримали органи влади, - 2,5 бали.

 

Тим часом голова ОДА Михайло Папієв на засіданні колегії ОДА доручив головам райдержадміністрацій, міським головам провести громадське обговорення закону «Про доступ до публічної інформації».

 

«Влада заприсяглася виконувати закон. Роуд-шоу можна вважати відкритим», - резюмував у коментарі ТК результати презентації Андрій Шевенко.

 

Як писала ТК, у березні Андрій Шевченко висловив ідею провести в регіонах презентації законів про доступ до інформації.

 

Як писала ТК, закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набули чинності 9 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду