Фракція Київради «Удар» називає заяви про цензуру в «Хрещатику» смішними

25 Травня 2011
19977
25 Травня 2011
14:05

Фракція Київради «Удар» називає заяви про цензуру в «Хрещатику» смішними

19977
Фракція Київради «Удар» називає заяви про цензуру в «Хрещатику» смішними

Заступник голови фракції «Удар» у Київській міській раді Наталія Новак заявила, що в її політичній силі вважають смішними заяви про цензуру в газеті «Хрещатик», оскільки видання і так не було вільним. «Хто, хто, але не газета "Хрещатик"», - сказала пані Новак, коментуючи заяву головного редактора газети Дениса Жаркіх про спроби цензури з боку Київської міської державної адміністрації. Цю інформацію ТК отримала від громадської організації «Відкрите коло».

 

На думку пані Новак, при міському голові Леонідові Черновецькому «Хрещатик» став виключно «чорною і провладною газетою, яка повинна була в хорошому світлі показувати київську владу».

 

«Насправді з газетою "Хрещатик" за такого редактора ми навіть не хотіли працювати. Там було безліч брудних публікацій. Нам ніколи не давали можливості відповісти на них на сторінках газети», - заявила член фракції «Удар».

 

Наталія Новак припустила, що «необережними» заявами про цензуру Денис Жаркіх просто реагує на перспективу свого звільнення. Крім того вона вважає, що необхідне поліпшення редакційної політики київської муніципальної газети «Хрещатик».

 

Нагадаємо, 23 травня на адресу ТК надійшов лист про спробу встановлення системної цензури у редакції столичної муніципальної газети «Хрещатик». У тискові на газету звинуватили начальника управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації Оксану Збітнєву. Вона не коментувала звинувачення, натомість сказала про системну реорганізацію комунальних ЗМІ.

 

Згодом на сайті «Хрещатика» з'явилося повідомлення, у якому колектив заперечив спробу встановлення системної цензури і стверджував, що не уповноважував Дениса Жаркіх виступати з такою заявою.

 

Нині це повідомлення із сайту «Хрещатика» зникло. Денис Жаркіх спростував заяву із сайту «Хрещатика».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19977
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Денис Жарких
4711 дн. тому
Вернтите мне Черновецкого и Бектурсунова - соскучился по свободе слова
КБ
4712 дн. тому
Вот и кирдык Дениске
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду