Янукович доручив уряду впровадити титрування і сурдопереклад телепрограм і фільмів

19 Травня 2011
19127
19 Травня 2011
19:16

Янукович доручив уряду впровадити титрування і сурдопереклад телепрограм і фільмів

19127
Янукович доручив уряду впровадити титрування і сурдопереклад телепрограм і фільмів

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити доступ інвалідів з вадами слуху до ЗМІ через титрування і сурдопереклад інформаційних і тематичних телепрограм, кіно- та відеофільмів. Про це йдеться в президентському указі № 588/2011 «Про заходи щодо розв'язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями» від 19 травня.

 

Окрім цього, Державному комітету телебачення і радіомовлення президент доручив до 1 липня 2011 року вжити додаткових заходів щодо поліпшення доступу осіб з ураженням органів слуху до інформації, а також створення тематичних теле- та радіопрограм з питань інвалідності на державному і регіональному рівнях.

 

Також Держкомтелерадіо має забезпечити широке висвітлення заходів із розв'язання проблем людей з інвалідністю, реалізації в Україні Конвенції про права інвалідів та пропагування участі осіб з обмеженими фізичними можливостями в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

 

Раніше радник президента Ганна Герман (на той момент заступник глави Адміністрації президента) заявляла, що телевізійні звернення Віктора Януковича до українського народу обов'язково будуть титруватися.

 

Уряд уже розробив законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації», що зобов'яже всіх мовників давати сурдопереклад або субтитри не менше 5% програм і встановить нові вимоги для отримання ліцензії. Також уряд планує розробити зміни до закону про кінематографію щодо частки фільмів, які підлягають субтитруванню для адаптації їх для інвалідів з вадами слуху.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19127
Читайте також
01.02.2011 08:50
Світлана Остапа
10 360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду