Убивцю журналістки Бабурової засуджено до довічного ув’язнення (+АУДІОЗАПИС ВИРОКУ)

6 Травня 2011
13794
6 Травня 2011
11:33

Убивцю журналістки Бабурової засуджено до довічного ув’язнення (+АУДІОЗАПИС ВИРОКУ)

13794
Убивцю журналістки Бабурової засуджено до довічного ув’язнення (+АУДІОЗАПИС ВИРОКУ)

6 травня Московський міський суд засудив Микиту Тихонова, визнаного винним у вбивстві журналістки Анастасії Бабурової й адвоката Станіслава Маркелова, до довічного ув'язнення. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Цивільна дружина Микити Тихонова Євгенія Хасіс, визнана співучасницею вбивства, засуджена до 18 років колонії.

 

Суд також частково задовольнив цивільний позов потерпілих - батьків убитої журналістки Анастасії Бабурової, стягнувши з Микити Тихонова 2 млн рублів компенсації моральної шкоди і 40 тис. рублів компенсації матеріальної шкоди. Потерпілі вимагали стягнути з підсудних 5 млн рублів.

 

Оголошуючи вирок, суддя відзначив особливу соціальну небезпечність злочину, цинічність убивць і прагнення продовжити злочинну діяльність.

 

Микита Тихонов і Євгенія Хасіс під час оголошення вироку стояли обійнявшись і перемовлялися рідкими фразами. Після оголошення строків покарання вони, посміхаючись, почали активно спілкуватися, зберігаючи зовні незворушність. Відповідаючи на запитання судді про те, чи зрозумілий вирок, Тихонов заявив, що йому «з березня все ясно».

 

Вирок був винесений на підставі вердикту присяжних, які більшістю голосів визнали обох звинувачуваних винними у вбивстві Маркелова і незаконному обороті зброї.

 

Аудіозапис вироку

 

Євгенія Хасіс заперечувала провину, тимчасом як Микита Тихонов визнавав факт торгівлі зброєю, але заявляв про непричетність до вбивства Маркелова і Бабурової. Захист підсудних ще до винесення вироку заявив про намір його оскаржити.

 

Нагадаємо, Станіслав Маркелов і Анастасія Бабурова були застрелені 19 січня 2009 року в Москві на вулиці одразу після прес-конференції адвоката. За даними слідства, злочин звинувачувані здійснили у зв'язку з активною участю Маркелова в антифашистському русі і захисті ним осіб, які дотримуються антифашистської ідеології. Бабурова була застрелена як очевидець убивства адвоката.

 

Анастасія Бабурова народилася і тривалий час жила в Севастополі. Тут закінчила школу і вступила до інституту. У 2000 році переїхала до Москви, де співпрацювала з провідними російськими виданнями, незадовго до смерті - з опозиційною «Новой газетой». Вона також була активісткою антинацистських молодіжних організацій.

 

Навесні 2010 року у Києві під час фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбулася світова прем'єра фільму про Анастасію Бабурову «Любіть мене, будь-ласка» режисера Валерія Балаяна.

 

«Детектор медіа»

 

Запис - http://www.novayagazeta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду