Янукович: Я робитиму все, щоб справа Гонгадзе була доведена до кінця

3 Травня 2011
11857
3 Травня 2011
12:28

Янукович: Я робитиму все, щоб справа Гонгадзе була доведена до кінця

11857
Янукович: Я робитиму все, щоб справа Гонгадзе була доведена до кінця

У Міжнародний день свободи преси президент України Віктор Янукович звернувся до українських журналістів. 

  
«... Я хотів  би сказати українським журналістам, що відстоюю і завжди буду відстоювати незалежність українських медій, підтримувати вільних журналістів і робити все, щоб справа загибелі журналіста Георгія Гонгадзе була доведена до кінця, а винні були покарані», - йдеться у тексті, опублікованому на сайті глави держави.
 

Янукович переконаний: незалежна Україна неможлива без незалежної преси. «Ми повинні домогтися завершення розслідування справ, пов'язаних із зникненням журналістів. Влада буде створювати умови для того, щоб журналісти почувалися вільно у нашій країні»,- сказав президент.  

 
Нагадаємо, у своєму зверненні щодо Міжнародного дня свободи преси  посол США в Україні Джон Теффт закликав українську владу «пам'ятати про взяті на себе зобов'язання щодо свободи преси і розслідувати випадки цензури та тиску на ЗМІ, притягаючи до відповідальності тих, хто перешкоджає реалізації права громадян бути поінформованим». 
 
Представники Freedom House у своєму щорічному звіті відзначили, що в Україні, де упродовж тривалого часу були найкращі показники у  регіоні, після приходу до влади Президента Віктора Януковича у 2010 році стало помітним згортання свободи преси. Серед іншого, були позбавлені частот ключові теле- і радіостанції, збільшилося переслідування журналістів, зросла самоцензура.  
 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду