Бондаренко звинуватила Безулик і Аргата у непрофесіоналізмі

22 Квітня 2011
10948
22 Квітня 2011
15:07

Бондаренко звинуватила Безулик і Аргата у непрофесіоналізмі

10948
Бондаренко звинуватила Безулик і Аргата у непрофесіоналізмі

У знак протесту Бондаренко залишила прямий ефір програми «Республіка»

 

Народний депутат Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) на знак протесту залишила ефір програми «Республіка з Анною Безулик» на 5 каналі, що транслювалася 21 квітня 2011 року.

 

Нагадаємо, член Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко була запрошена на програму в якості спікера. Разом з нею в програмі брав участь голова Комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко.

 

На початку ефіру транслювався сюжет про інцидент у Чернівцях. Автор сюжету сказав, що звинувачений у побитті рибалок глава райдержадміністрації - член Партії регіонів. Олена Бондаренко звернула увагу глядачів на те, що це помилка, оскільки вже оприлюднена заява про те, що пан Бойчук не є членом Партії регіонів. Під час рекламної паузи вона залишила студію.

 

У своєму блозі на «Українській правді» Олена Бондаренко звинуватила у непрофесійності ведучу програми Анну Безулик і журналіста, який робив сюжет про Бойчука.

 

Журналіст 5 каналу Олександр Аргат публічно вибачився перед пані Бондаренко за помилку, якої припустився. «Замість слова "член" у реченні мало б стояти слово "депутат" Партії регіонів. Тоді зміст відповідав би реальному стану речей», - зазначив Олександр. Михайло Бойчук не є членом Партії регіонів, він був лідером її виборчого списку на виборах до Заставнівської райради і став депутатом цієї ради у фракції регіоналів.

 

«Автор, зайнятий технічною стороною підготовки матеріалу, певною мірою, став заручником ситуації, що й призвело до помилки. Ця ситуація стане для мене гарним уроком. Ще раз перепрошую за помилку», - пише Олександр Аргат.

 

Ведуча «Республіки» Анна Безулик у коментарі ТК сказала, що якщо в програмі трапляються фактологічні неточності, то учасники ефіру мають змогу спростувати їх. «Так, я повністю несу відповідальність за програму, - сказала Анна Безулик. - Олена Бондаренко мала можливість спростувати неточну інформацію, натомість вона пішла». За словами Анни, крапку в історії з паном Бойчуком ставити ще рано, на її думку, це тема для окремого журналістського розслідування.

 

«За що мені справді хочеться вибачитися перед глядачами, так це за технічний збій, через який вони не змогти до кінця додивитися сюжет», - зауважила пані Безулик.

 

Як повідомила ведуча «Республіки», в її практиці був тільки один випадок, коли спікер залишив прямоефірну програму. То була Наталя Вітренко, яка пішла з дебатів перед парламентськими виборами у березні 2002 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10948
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nekolega
4747 дн. тому
Tse brehnya shoo usi experty. Napryklad telekritika salts ova ta gang za likvidatsiyu quot
КОЛЕГА
4749 дн. тому
Для Nekolega. будь ласка приклад. законопроєкт цієї пані про відміну квот на музику українських авторів. Всі єксперти говорять про те, що це просто лобіювання шоубізу сусідів.А ЦЕ ДО РЕЧІ РОБОЧІ МІСЦЯ Й ГРОЩІ НАШИХ ГРОМОДЯН МіНУС. Я вже не кажу про розвиток нашої естради. При головуванні цієї пані в комітеті по телебаченню наші конали ще активнише стали русіфікуватися, це попри закон про тв. Це теж робочі місця й гроші нас з вами мінус. Вистачить прикладів , чи ще?
Спрытко
4750 дн. тому
Мда,может и зажравшаяся, но уже звезда. И замечу только всходит. Так что терпите, еще не такое увидите. А безулик растерялась не меньше, чуть не расплакалась, бедняга. Сценарий ей явно испортили.
Nekolega
4750 дн. тому
Ty b ne zvizdiv tut, a hochab odne posylannya na te shoo vona interest susidiv dav. Ne maye!
КОЛЕГА
4750 дн. тому
Ну Бондаренко повелася як "зажравшаяся капризная звезда". В сюжеті була неточність, але вона не дуже змінює сутність. Ця людина представляла в районі партію регіонів, бо йшла по її списку й на посаду призначалася теж владою регіонів. А Бондаренко як погана актриса навіть дограти не змогла такого позору, просто збігла. Як що казати про профессіоналізм. то ця депутатка яскравий зразок саме нездарності. бо мало в чому розбирається, а тільки агресивно відстоює інтереси олігархів та сусідньї держави
SV
4750 дн. тому
Сохару Кожен міг пропустити цю новину, тим паче, що цей товаріщ з партії в партію перестрибує набагато швидше, ніж монтується сюжет
сохар
4750 дн. тому
а че ж безуля не признает, что журик лоханулся?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду