Законопроект про квоти доопрацює робоча група, де більшість – представники радіогалузі

21 Квітня 2011
15169
21 Квітня 2011
11:03

Законопроект про квоти доопрацює робоча група, де більшість – представники радіогалузі

15169
З 14 членів робочої групи восьмеро є представниками радіогалузі і лише двоє – від музичної індустрії
Законопроект про квоти доопрацює робоча група, де більшість – представники радіогалузі

Комітет з питань свободи слова та інформації створив робочу групу з доопрацювання законопроекту № 6342 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення в Україні» щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції. Як відомо, цей проект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

Члени комітету на засіданні 20 квітня затвердили список кандидатур. З 14 членів робочої групи восьмеро є представниками радіогалузі і лише двоє - від музичної індустрії. Також у групі троє незалежних експертів та один представником державного органу. На попередньому засіданні головою робочої групи обрали народного депутата Олену Бондаренко (автора законопроекту про квоти).

 

Склад робочої групи

Роман Андрейко - генеральний директор ТРК «Люкс» (радіомережа «Люкс-ФМ»);

Ольга Большакова - голова правління ГО «Східноєвропейський інститут проблем медіа», керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та регіональні і місцеві телерадіокомпанії;

Ірина Городецька - керівник юридичного відділу ТРК «Медіамаркет» (радіомережа «Хіт-ФМ», входить до холдингу ТАВР);

Олександр Зирін - український незалежний телевізійний оглядач;

Павло Калениченко - директор об'єднання підприємств «Український музичний альянс», що здійснює колективне управління правами музичних лейблів та українських виконавців;

Ганна Красноступ - начальник відділу законопроектної роботи юридичного управління Держкомтелерадіо;

Сергій Кузін - директор ТРК «Русское радио - Україна» (радіомережа «Русское радио», входить до холдингу ТАВР);

Юрій Лобурець - заступник голови правління радіогрупи Українського медіахолдингу (найбільший радіохолдинг України);

Катерина М'ясникова - виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та регіональні і місцеві телерадіокомпанії;

Дмитро Прикордонний - директор Коаліції виконавців і продюсерів України;

Валентин Резниченко - голова правління радіогрупи Українського медіа холдингу (найбільший радіохолдинг України);

Ігор Розкладай - юрист Інституту медіа права;

Ігор Чернишов - директор компанії ТАВР (другий за розмірами радіохолдинг України);

Тарас Шевченко - директор Інституту медіа права.

 

Як писала ТК, ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки.

 

6 квітня на засіданні профільного парламентського комітету вирішили створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко.

 

Нагадаємо, законопроект про квоти прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко. Він викликав великі дискусії у суспільстві.

 

Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії «Новий громадянин», зокрема Інститут медіа права, «Демократичні ініціативи», «Остання барикада», фундація «Суспільність», ГО «Центр UA» - загалом 26 організацій.

 

На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін «призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору».

 

В іншому законопроекті - № 8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15169
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 594
04.11.2011 23:51
Лілія Гришко, Тетяна Карпенко, Євген Тейзе, «Deutsche Welle»
24 070
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 393
16.02.2011 14:07
Каша Сальцова, для «Детектор медіа»
2 548
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ответ
4747 дн. тому
да потому что не хотят работать, только поорать. за неделю можно было кого угодно туда напхать...
копуша
4747 дн. тому
а почему все, кто хотел, не подали заявки???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду